Μείωση 60% των προγραμματιστών blockchain το 2022

Μείωση 60% των προγραμματιστών blockchain το 2022

19 Δεκεμβρίου, 2022



Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών developers που εργάζονται στις κορυφαίες αλυσίδες blockchain καθώς και σε και αποκεντρωμένες εφαρμογές (Dapps) έχει μειωθεί περίπου κατά 57% φέτος, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Token Terminal η οποία παρακολουθεί τα ημερήσια σύνολα.


Τον Ιανουάριο, πάνω από 3,700 προγραμματιστές ήταν ενεργοί καθημερινά, σε σύγκριση με σχεδόν 1,600 την προηγούμενη εβδομάδα! Η πτώση ήρθε καθώς οι τιμές έχουν καταρρεύσει και πολλά projects δε μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλέον τους προγραμματιστές τους.


Τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματιστών είχε το Ethereum, το οποίο σημείωσε πτώση τιμής 64% από την αρχή του έτους. Ο αριθμός των projects που χτίστηκαν στην πλατφόρμα Ethereum φέτος έχει πέσει κατακόρυφα. «Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε μια συνολική μείωση των καθημερινών ενεργών προγραμματιστών. Το 2022 ήταν γροθιά μετά από γροθιά για τα cryptos. Ο αντίκτυπος στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι απλώς βάναυσος», δήλωσε ο Chris Eberle, angel investor.


Η μεγαλύτερη πτώση ενεργών προγραμματιστών μέσα στο έτος σημειώθηκε τον Ιούνιο με την κατάρρευση των Terra, Celsius και 3AC. Ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς είναι το οικοσύστημα του Solana, το οποίο απασχολούσε στην αρχή της χρονιά περίπου 2,500 οι οποίοι και μετά τη χρεωκοπία του FTX έχουν μείνει μόλις 75 (-97%)! Η μεθοδολογία του Token Terminal για τον προσδιορισμό ενός «ενεργού προγραμματιστή» βασίζεται στον αριθμό χρηστών κάθε οικοσυστήματος που έκαναν 1+ καταχωρήσεις στο GitHub του project τις τελευταίες 30 ημέρες.


Στις πρώτες θέσεις ενεργών προγραμματιστών σήμερα βρίσκονται οι αλυσίδες Ethereum, Cosmos, Cardano και Polkadot.


Συνολικά, ο αριθμός των ενεργών προγραμματιστών στο χώρο των κρυπτονομισμάτων έχει σταθεροποιηθεί μεταξύ 1.500 και 1.600 μετά το καλοκαίρι, υποδηλώνοντας ότι ένας πυρήνας αποφασισμένων, επαρκώς χρηματοδοτούμενων ανθρώπων, παραμένει πεπεισμένος για τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain.

Freedom24 Offer