Τί σηματοδοτεί η συνεργασία Avalanche με Amazon;

Τί σηματοδοτεί η συνεργασία Avalanche με Amazon;

17 Ιανουαρίου, 2023



Στις 11 Ιανουαρίου η Ava Labs, η εταιρεία που αναπτύσσει το δίκτυο Avalanche (AVAX) ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία Amazon, στο κομμάτι των cloud services που προσφέρει.


Οι υπηρεσίες AWS της Amazon, πλέον πατάνε στο δίκτυο του Avalanche και φέρνουν την τεχνολογία blockchain σε επιχειρήσεις, μεγάλους οργανισμούς, ιδρύματα και κρατικούς φορείς. Το Avalanche είναι το πρώτο blockchain που συνάπτει συνεργασία με την πλατφόρμα cloud-computing της Amazon, η οποία με αυτή την κίνηση θέλει να φέρει ευρύτερη υιοθέτηση του blockchain.



Η συνεργασία θα διευκολύνει τους προγραμματιστές να ξεκινήσουν και να διαχειρίζονται κόμβους στο blockchain του Avalanche, καθώς το AWS θα υποστηρίζει την υποδομή και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps) του. Η Ava Labs σχεδιάζει επίσης να προσθέσει την δυνατότητα ανάπτυξης «υποδικτύων» στο AWS Marketplace, επιτρέποντας τόσο σε άτομα όσο και σε ιδρύματα να ξεκινούν εύκολα προσαρμοσμένα υποδίκτυα.


«Ήταν ένα τεράστιο όφελος τόσο για μεμονωμένους όσο και για εταιρικούς προγραμματιστές να μπορούν να δημιουργούν κόμβους και να δοκιμάζουν δίκτυα εν κινήσει με το AWS», δήλωσε ο Emin Gün Sirer, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ava Labs.


Αν και η συνεργασία με την Ava Labs είναι η πρώτη συνεργασία της AWS με ένα έργο blockchain, αρκετά άλλα blockchain δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum και άλλων μικρότερων, χρησιμοποιούν ήδη τους servers του AWS για να τροφοδοτήσουν τα δίκτυά τους.


Η σημασία μίας τέτοιας συνεργασίας είναι μεγάλη, αφού δίνει πρόσβαση και τρόπο για κάθε επιχείρηση να εμπλακεί σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και να αναπτύξει εφαρμογές ή διασυνδέσεις στο blockchain. Η ευρύτερη υιοθέτηση των κρυπτονομισπάτων θα έρθει με την εμπλοκή μεγάλων εταιρειών αλλά και την παρουσία πλήθους και χρηστικών εφαρμογών για κάθε χρήστη.

Το DCA της Τρίτης #64

23 Απριλίου, 2024

Freedom24 Offer