Η Binance διαγράφει το Monero

Η Binance διαγράφει το Monero

06 Φεβρουαρίου, 2024



Το σημαντικό κρυπτονόμισμα Monero (XMR) με επίκεντρο το απόρρητο, σημειώνει κατακόρυφη πτώση 28%, από τα $165 στα $117, σε χαμηλά που είχε να βρεθεί από τον Οκτώβριο του 2020! Ο λόγος, η ανακοίνωση της Binance για την επερχόμενη διαγραφή του από την πλατφόρμα της.


Οι διαγραφές της Binance εκτός από το Monero (XMR), περιλαμβάνουν και τα Aragon (ANT), Multichain (MULTI) και Vai (VAI), και θα λάβουν μέρος στις 20 Φεβρουαρίου 2024. Ως αποτέλεσμα της διαγραφής, η Binance θα αφαιρέσει και τα τέσσερα ζεύγη συναλλαγών που αφορούν τη Monero, δηλαδή έναντι του Bitcoin (BTC), του Ethereum (ETH), του Tether (USDT) και του εγγενούς Binance (BNB).


«Όλες οι εντολές συναλλαγών που δεν θα έχουν πραγματοποιηθεί, θα σβηστούν αυτόματα μετά τη διακοπή των συναλλαγών σε κάθε αντίστοιχο ζεύγος συναλλαγών», σημειώνει η ανακοίνωση της Binance. Οι αναλήψεις για τα υπό διαγραφή tokens θα υποστηρίζονται έως τις 20 Μαΐου 2024. Μετά θα μετατραπούν αυτόματα σε κάποιο stable coin, δήλωσε η Binance χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Η απόφαση διαγραφής του XMR βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η «συμβολή σε ένα υγιές και βιώσιμο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων», καθώς και η ανταπόκριση στα περιοδικά αιτήματα δέουσας επιμέλειας που έχει ζητηθεί από την Binance.


Η τιμή του Monero αντέδρασε γρήγορα στην είδηση της διαγραφής, με το διακριτικό να σημειώνει απότομη πτώση. Στις 11:21 π.μ. Ελλάδος, το XMR έπεσε κατακόρυφα στο χαμηλό των $136 χάνοντας σχεδόν το 19% της αξίας του σε λίγες μόνο ώρες, ενώ την ώρα του άρθρου έχει υποχωρήσει κάτω από τα $120.


Το Binance δεν είναι το μόνο ανταλλακτήριο που διαγράφει το Monero. Στα τέλη του 2023, το ανταλλακτήριο OKX είπε επίσης ότι θα διαγράψει το Monero.


Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές του κλάδου, η διαγραφή θα μπορούσε επίσης να είναι άσχημα νέα για την Binance. «Αν και είναι κακό για το Monero, βλέπω κυρίως αυτή τη διαγραφή ως ένδειξη αργού χαμού της Binance», έγραψε ο John Brown σε μια ανάρτηση στο X.


Παρά το γεγονός ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ένοχος σε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για παραβίαση της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος και των κυρώσεων στα τέλη του 2023, το ανταλλακτήριο συνέχισε να δέχεται πιέσεις από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Ο Zhao - ο οποίος δεν έλαβε έγκριση για να ταξιδέψει στο σπίτι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - πρόκειται να καταδικαστεί στις ΗΠΑ στις 23 Φεβρουαρίου 2024 και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

NordVPN Offer