Τέλος (προσωρινά;) το Ευρώ από την Binance

Τέλος (προσωρινά;) το Ευρώ από την Binance

25 Σεπτεμβρίου, 2023



Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το ανταλλακτήριο της Binance τον Ιούνιο, από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου σταματάνε οι καταθέσεις σε ευρώ. Η συνεργασία της Binance με την Paysafe φτάνει στο τέλος της και αυτή τη στιγμή το ανταλλακτήριο δεν έχει πρόσβαση για εισροές στο σύστημα SEPA.


Ο Ενιαίος Χώρος Πληρωμών σε Ευρώ / Single European Payments Area (SEPA) αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΕΕ για την ενοποίηση της Eυρωπαϊκής αγοράς πληρωμών. Με τον SEPA υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο κανόνων ώστε οι καταναλωτές, οι εταιρείες και οι άλλοι οικονομικοί παράγοντες να κάνουν και να δέχονται εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές σε Ευρώ με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε 34 ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι 28 χώρες της ΕΕ, η Ισλανδία, η Νορβηγία, το Λιχτενστάιν, η Ελβετία, το Σαν Μαρίνο και το Μονακό.


Κι ενώ εκπρόσωποι του ανταλλακτηρίου που ήρθαμε σε επαφή τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν ότι έχει βρεθεί νέος πάροχος, και απλά άργησε η ενσωμάτωσή του στην πλατφόρμα, σήμερα όλοι οι χρήστες της εφαρμογής βρήκαν την παρακάτω ανακοίνωση που τους προτρέπει να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε Tether USD.


«Από τις 31 Οκτωβρίου 2023 η Paysafe θα εμποδίζει τη χρήση του υπολοίπου σας που έχετε σε EUR για να κάνετε αγορές κρύπτο και θα επιτρέπει μόνο την ανάληψη EUR στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να μετατρέψετε το EUR υπόλοιπό σας που έχετε από EUR σε USDT.»


Από σήμερα λοιπόν δεν είναι δυνατή η μεταφορά Ευρώ (€) από τραπεζικό λογαριασμό προς την Binance. Μέσω SEPA οι χρήστες μπορούσαν να στείλουν μεγάλα ποσά με χρεώσεις προμήθειας από ένα ευρώ. Η μόνη επιλογή πλέον είναι μέσω κάρτας η οποία έχει προμήθεια 1.8% στο ανταλλακτήριο, και όχι ως υπόλοιπο αλλά για απευθείας αγορά κρυπτονομισμάτων. Σε προηγούμενη παρόμοια περίπτωση η Binance είχε προχωρήσει σε μηδενισμό των προμηθειών μέχρι να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα SEPA, κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει τώρα.


Αυτό θα επηρεάσει πλέον και τη χρεωστική VISA κάρτα της Binance, η οποία ήδη είχε περιορισμένη χρήση από τους χρήστες τους τελευταίους μήνες, λόγω της δραστικής μείωσης των bonus. Χωρίς ευρώ, πλέον η κάθε συναλλαγή της κάρτας θα μετατρέπει κρυπτονομίσματα στην ισοτιμία τη στιγμή της συναλλαγής.

Freedom24 Offer