8δις τρύπα εμποδίζουν τη διάσωση της FTX

8δις τρύπα εμποδίζουν τη διάσωση της FTX

09 Νοεμβρίου, 2022



Η Binance σκέφτεται έντονα να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς μετά την πρώτη ματιά στα βιβλία του ανταλλακτηρίου FTX και της Alameda Research.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο στην Alameda Research υπάρχει τρύπα 7-8 δις, ενώ τα πράγματα στην FTX είναι εξίσου κακά (6+ δις).


Η μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων της Binance για την εξαγορά - που ανακοινώθηκε την Τρίτη καθώς η οικονομική θέση της FTX είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και το bank run συνεχιζόταν – εξαρτάται από τα ευρήματα των οικονομικών καταστάσεων (due diligence). Φαίνεται ότι χρειάστηκε μόλις μισή μέρα σε αυτή τη διαδικασία της εξέτασης των εσωτερικών δεδομένων και των δανειακών δεσμεύσεων της FTX, για να οδηγήσει την Binance να στρέφεται ενάντια στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.


Μια υποχώρηση θα είναι μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη στην κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του Sam Bankman-Fried, ενώ το δράμα στην αγορά θα συνεχιστεί.


UPDATE
Τις τελευταίες ώρες ακούγονται φήμες παραιτήσεων στο ανταλλακτήριο FTX από το νομικό, το οικονομικό και το τμήμα συμμόρφωσης του οργανισμού, για να αποφύγουν ελέγχους και κυρώσεις. Παράλληλα ο SBF αναζητά εναλλακτικούς χρηματοδότες μιας και φαίνεται να μην προχωρά η εξαγορά από την Binance.

NordVPN Offer