Η πτώση του Binance USD συνεχίζεται και ανησυχεί

Η πτώση του Binance USD συνεχίζεται και ανησυχεί

26 Ιανουαρίου, 2023



Η κυκλοφορία του stablecoin της Binance BUSD έπεσε στα $15,4 δισεκατομμύρια χθες, σημειώνοντας μείωση $1 δισεκατομμυρίου την περασμένη εβδομάδα και συνολικά $2 δισεκατομμυρίων σε ένα μήνα, μετά τα σενάρια κακοδιαχείρισης. Στις αρχές του Δεκεμβρίου η κυκλοφορία του BUSD ήταν στα $22 δισεκατομμύρια.


Η μεγάλη μείωση που επιβεβαιώνεται και από τις πλατφόρμες παρακολούθησης όπως η CoinGecko, οφείλεται λόγω των ζητημάτων κακής διαχείρισης που αφορούν τα pegged tokens του ανταλλακτηρίου που εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς και η ανησυχία για τα πραγματικά αποθεματικά της Binance. 


Η εταιρεία ερευνών blockchain ChainArgos διαπίστωσε ότι το Binance-peg BUSD δεν υποστηρίζονταν πάντα πλήρως από αποθεματικά κατά το 2020 και το 2021. Η Binance αναγνώρισε την παραβίαση και ότι τα διόρθωσε. Επίσης αυτή την εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι το ανταλλακτήριο μπέρδεψε αποθεματικά πελατών με δικά του και τα μετέτρεψε σε Binance-peg tokens.


Το BUSD είναι ένα σταθερό νόμισμα (stablecoin) συνδεδεμένο σε δολάρια που εκδίδεται από την εταιρεία fintech Paxos Trust με έδρα τη Νέα Υόρκη με την επωνυμία Binance, που υποστηρίζεται από μετρητά και αποθεματικά γραμματίων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Τα stablecoins χρησιμοποιούνται ως ενδιάμεσο μέσο για να μετατρέπουν οι χρήστες τα παραδοσιακά χρήματα fiat σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και να διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.


Τα πρόσφατα ζητήματα είχαν ως αποτέλεσμα το BUSD να μείνει περαιτέρω πίσω από τους ανταγωνιστές του στο χώρο των stablecoin. Το BUSD έχει πλέον κεφαλαιοποίηση $15.4Β και έχασε 11,3% σε ένα μήνα, ενώ το USDT (Tether) έχει κεφαλαιοποίηση $67.1Β κερδίζοντας 1,3%, ενώ το USDC (Circle) μειώθηκε μόλις 1,9% με κεφαλαιοποίηση στα $43.1Β, σύμφωνα με στοιχεία της DefiLlama. Με την πάροδο του bear market η μείωση της κεφαλαιοποίησης των stablecoins είναι αναμενόμενη, αφού οι επενδυτές θα ξεκινήσουν να αγοράζουν πιο έντονα κρυπτονομίσματα.

NordVPN Offer