Η Bybit απέκτησε άδεια λειτουργίας στην Κύπρο

Η Bybit απέκτησε άδεια λειτουργίας στην Κύπρο

26 Ιουνίου, 2023



Μετά την αποχώρηση της Binance από την Κύπρο, η Bybit ενισχύει το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων του νησιού μετά την απόκτηση άδειας λειτουργίας. Η Bybit αποκάλυψε ότι έχει αποκτήσει άδεια λειτουργίας ως υπηρεσία ανταλλαγής και φύλαξης στην Κύπρο. Το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο θα αρχίσει να προσφέρει συναλλαγές καθώς και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.


Σε δελτίο τύπου, ο Ben Zhou, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit, εξήγησε τη σημασία της επέκτασης της παγκόσμιας παρουσίας του ομίλου, τονίζοντας ότι είναι ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουν το Crypto Ark στην Κύπρο.


Η Κύπρος είναι ολοένα και περισσότερο ένα hotspot οικονομίας στη Μεσόγειο. Το 2021, η Κύπρος εξέφρασε τις προθέσεις της να αγκαλιάσει την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα, προωθώντας το νομοσχέδιο για τον νόμο περί τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής. Το 2022, ο Κυριάκος Κόκκινος, ο υφυπουργός του Προέδρου για την έρευνα εκείνη την εποχή, εξήγησε ότι η χώρα θέλει θα γίνει κόμβος για νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του blockchain. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2023, το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αποφάσισε να μην προχωρήσει με το νομοσχέδιο.


Τα επίπεδα υιοθέτησης βέβαια είναι χαμηλά σε σύγκριση με αυτά που παρατηρούνται στο νησί της Μάλτας, ένα άλλο κράτος της Μεσογείου, φιλικό στα κρυπτνομίσματα. Η Μάλτα προσφέρει τρεις φορές περισσότερες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το blockchain κατά κεφαλήν και αναφέρεται συνήθως ως «Νησί του Blockchain».


Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, η Binance ζήτησε τη διαγραφή της αδείας της στην Κύπρο για να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες αγορές. Η Bybit αναγνωρίζει τις «τεράστιες δυνατότητες της αγοράς της Κύπρου» και η πρόσφατα εγκεκριμένη άδεια θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων, κάτι που έμμεσα ίσως επηρεάσει θετικά και την Ελλάδα.


Για εγγραφή με bonus στην Bybit πατήστε εδώ