Έρχεται η ψηφιακή λίρα Αγγλίας

Έρχεται η ψηφιακή λίρα Αγγλίας

25 Ιανουαρίου, 2023



Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ξεκινήσει διαβούλευση για το Central Bank Digital Currency (CBDC) της τις επόμενες εβδομάδες. Έτσι το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, προχώρησε σε μια πρωτότυπη κίνηση δημοσιεύοντας αγγελία στο Linkedin αναζητώντας άτομο για “Head of Central Bank Digital Currency”.


«Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την ηγεσία του έργου του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετάβαση σε ψηφιακή λίρα – ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου (CBDC)», αναφέρεται στην ανάρτηση.


Ο επικεφαλής του CBDC θα ηγηθεί και της ομάδας του Υπουργείου Οικονομικών καθώς θα συνεργάζεται με την Τράπεζα της Αγγλίας για τη διαβούλευση της κυβέρνησης. Το Βρετανικό υπουργείο έχει ομάδα πληρωμών και Fintech ενώ υπάρχει ξεχωριστός τομέας κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων.


Επίσημα, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να εξετάζει εάν πρέπει να εκδώσει CBDC ή όχι. Τον Νοέμβριο, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Jon Cunliffe, δήλωσε ότι η κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX και ο αντίκτυπός του στο σύνολο των κρυπτονομισμάτων απέδειξε την ανάγκη για μια ψηφιακή λίρα.


Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν το ίδιο, ενώ ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο το ψηφιακό ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Επίσημου Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF), υπολογίζεται ότι περισσότερες από 80 χώρες θα έχουν εκδώσει CBDC εντός 10 ετών. Οι Μπαχάμες, η Νιγηρία, η Ανατολική Καραϊβική και η Τζαμάικα έχουν ήδη εκδώσει CBDC, ενώ η Κίνα προηγείται των περισσότερων μεγάλων χωρών με τις δικές της δοκιμές στο ψηφιακό Γουάν.

Freedom24 Offer