Ξεκινά η εκποίηση της Celsius

Ξεκινά η εκποίηση της Celsius

18 Ιουλίου, 2023



Όπως είχε ανακοινωθεί από 1η Ιουλίου η χρεοκοπημένη Celsius θα προχωρούσε σε πώληση όλων των altcoin κρυπτονομισμάτων της, τα οποία και θα μετέτρεπε σε Bitcoin και Ethereum. Δεν είχε γίνει καμία κίνηση μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη, όπου και στάλθηκαν κρυπτονομίσματα τρέχουσας αξίας $63 εκατομμυρίων σε ανταλλακτήριο προς πώληση.


Η πρόταση των συνηγόρων που πέρασε από το δικαστήριο, αναφέρει ότι οι χρήστες όταν και σε όποιο ποσοστό αποζημιωθούν, αυτό θα γίνει σε Bitcoin και Ethereum ανεξάρτητα τι κρυπτονομίσματα κατείχαν τη στιγμή της χρεοκοπίας.


Αρχικά από τις κινήσεις φαίνεται ότι τα πρώτα προς πώληση/ανταλλαγή κρυπτονομίσματα της Celsius, είναι τα Polygon, Chainlink και AAVE. Σε δεύτερο χρόνο θα μετατραπούν σε BTC και ETH τα υπόλοιπα altcoins της με κυριότερα που έχει απόθεμα τα 1inch, Binance Coin, Synthetix, Paxos Gold, 0x Protocol, SushiSwap, Bancor, Kyber Network και Avalanche. Παράλληλα η Celsius διαθέτει και κάποια εκατομμύρια σε stablecoins για τα οποία δεν είναι σαφές εάν θα μετατραπούν κι αυτά σε Bitcoin & Ethereum.


Οι πωλήσεις/ανταλλαγές γίνονται εξωχρηματηστηριακά (OTC) και όχι μέσω Spot αγορών. Επομένως λόγω τρόπου αλλά και λόγω μικρού όγκου δεν αναμένεται να επηρεαστεί η τιμή των κρυπτονομισμάτων. Βέβαια ειδήσεις που έχουν τη Celsius μέσα, είναι αρκετές να φέρουν πρόσκαιρη αστάθεια στην αγορά.


Η Celsius υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας καταρρεύσει λόγω του ντόμινο που προέκυψε από τις προηγούμενες χρεοκοπίες των Terra και Three Arrows Capital. H Celsius οφείλει συνολικά άνω των $4,7 δισεκατομμυρίων στους πιστωτές και χρήστες της. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Alex Mashinsky, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος για χειραγώγηση της αγοράς και απάτη μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Freedom24 Offer