Coinbase: Το μέλλον των συναλλαγών είναι σε L2

Coinbase: Το μέλλον των συναλλαγών είναι σε L2

04 Δεκεμβρίου, 2023



Ο Brian Armstrong, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, σε συνέντευξή του μίλησε για το μέλλον του ανταλλακτηρίου, την εξέλιξη του δικτύου Base, απέρριψε τις φήμες για δικό του εγγενές token, ενώ μίλησε για την ενσωμάτωση L2 τεχνολογιών. Υπογράμμισε επίσης τη θέση και την υποστήριξη της Coinbase για τη δημιουργία και τη διατήρηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.


Σχετικά με το νέο Layer 2 δίκτυο Base που δημιούργησε, εξήγησε ότι η εταιρεία θέλει το Base να είναι μια πρωτοβουλία του κλάδου, όχι απλώς ένα περιουσιακό στοιχείο της Coinbase. Ο Armstrong δήλωσε ικανοποιημένος από το Base μέχρι σήμερα και τόνισε την ανάγκη για ευρύτερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δικτύων. Η Coinbase στοχεύει να πραγματοποιεί συναλλαγές στην πλατφόρμα της γρήγορα και φθηνά για όλους. Η επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνει τη βελτίωση του Base, ενώ βλέπει το μέλλον των συναλλαγών να γίνονται κυρίως σε L2 επίπεδο.


Σήμερα μόλις το 7% των συναλλαγών στο Coinbase χρησιμοποιούν λύσεις L2, με την εταιρεία να δεσμεύεται για αύξηση του ποσοστού στο μέλλον. Παρομοίασε δε τη μετατόπιση προς τις Layer-2 λύσεις όπως αυτή με «το διαδίκτυο που μετακινήθηκε από dial-up σε ευρυζωνικές συνδέσεις».


Ως συγκεκριμένα επόμενα βήματα, ο Armstrong ανέφερε ότι θα προστεθεί άμεσα στο ανταλλακτήριο το Lightning δίκτυο του Bitcoin, κάτι που θα μειώσει δραστικά τους χρόνους και τα έξοδα συναλλαγών στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Στα μελλοντικά πλάνα είναι ίσως και η ενσωμάτωση Layer-1 δικτύων όπως το Solana. Στόχος του είναι οι αποδοτικές συναλλαγές με «κάτω από ένα σεντ και ένα δευτερόλεπτο».


Πριν λίγες ώρες ο Armstrong στο X, έγραψε ότι το Bitcoin μπορεί να είναι το κλειδί για το μέλλον του δυτικού πολιτισμού.



Το Coinbase είναι το ανταλλακτήριο που έχουν υποβάλλει στις αιτήσεις τους για Bitcoin Spot ETF τα περισσότερα funds ως ενδιάμεσο οργανισμό φύλαξης. Οι κύριοι λόγοι ότι είναι Αμερικάνικη εταιρεία και εισηγμένη στο χρηματιστήριο που ακολουθεί τις ρυθμιστικές αρχές.

NordVPN Offer