Το νέο Layer 2 Blockchain της Coinbase, λέγεται Base

Το νέο Layer 2 Blockchain της Coinbase, λέγεται Base

24 Φεβρουαρίου, 2023



Με την ασφάλεια του δικτύου στο Ethereum και τροφοδοτούμενο από το δίκτυο Layer 2 Optimism, το νέο blockchain Base στοχεύει να γίνει το ευκολότερο δίκτυο για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps). Το Base βρίσκεται επί του παρόντος στη δοκιμαστική φάση του δικτύου, σύμφωνα με τον CEO της Coinbase, Brian Armstrong



Η κοινότητα του Ethereum ενθουσιάστηκε με την ανακοίνωση και περιγράφει την επιλογή ως «μαζική ψήφος εμπιστοσύνης» για το δίκτυο Ethereum. Ο Ryan Sean Adams, οικοδεσπότης του Bankless Show, πιστεύει ότι η κίνηση είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης για το Ethereum, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να χρησιμοποιούν το Ethereum ως επίπεδο διακανονισμού. Παρόμοια συναισθήματα και στην κοινότητα του Optimism στο οποίο στηρίζεται. 


Να σημειωθεί ότι το νέο blockchain Base της Coinbase δεν θα έχει εγγενές νόμισμα και ο κώδικάς του είναι Open Source.


Η Coinbase έχει περίπου 110 εκατομμύρια επαληθευμένους χρήστες και έχει συνεργασία με 245,000 εταιρείες σε περισσότερες από 100 χώρες από την ίδρυσή του το 2012. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από άποψη όγκου συναλλαγών, μετά την Binance σύμφωνα με την CoinGecko.


Το ντεμπούτο βέβαια τεχνικά του νέου blockchain Base, αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά ομαλό, καθώς η κυκλοφορία του testnet της Πέμπτης συγκέντρωσε πολλά παράπονα χρηστών. Οι λειτουργικές δυσλειτουργίες του δικτύου προκλήθηκαν από ένα πρόβλημα με τα πορτοφόλια της Coinbase, τα οποία υπολόγιζαν λανθασμένα την ποσότητα gas feea ή τις χρεώσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των συναλλαγών των χρηστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι χρήστες που πλήρωσαν μειωμένα κόστη από αυτά που χρειαζόταν για την εκτέλεση των συναλλαγών τους, να μην προχωράνε.

NordVPN Offer