Η παγκόσμια κρυπτοκοινότητα στηρίζει την Τουρκία

Η παγκόσμια κρυπτοκοινότητα στηρίζει την Τουρκία

07 Φεβρουαρίου, 2023



Στον απόηχο ενός φονικού σεισμού 7,8 ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία, η Web3 κοινότητα οργανώνεται για να βοηθήσει τα θύματα της καταστροφής. Ο τεράστιος σεισμός έγινε κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο σε περισσότερους από 5,000 ανθρώπους.


Παγκοσμίως δεκάδες χώρες όπως η Ελλάδα έσπευσαν να συνδράμουν με σωστικά συνεργεία, ενώ απλός κόσμος οργανώνεται στο διαδίκτυο και σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας κεφάλαια για τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς. Η ΜΚΟ με το όνομα Ahbap, έχει επικεφαλή τον φιλάνθρωπο Haluk Levent, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός του έχει ανοίξει διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων προκειμένου να δεχτεί βοήθεια.



Στο μαραθώνιο βοήθειας μπαίνουν και τα ανταλλακτήρια και το ένα μετά το άλλο προσφέρουν με διάφορους τρόπους βοήθεια είτε σε οργανισμούς, είτε στους χρήστες που έχουν πληγεί. Το ανταλλακτήριο Bitget ανακοίνωσε ότι θα δεσμεύσει 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες (~$53,000), ενώ τα Bitfinex, Keet, Synonym και Tether υποσχέθηκαν 5 εκατομμύρια λίρες (~$265,500 $). Το Gate.io θα προσφέρει 1 εκατομμύριο λίρες (~$53,000), ενώ η Binance ανακοίνωσε ότι θα κάνει airdrop ΒΝΒ αξίας $100 στον κάθε χρήστη της περιοχής.


Η BtcTurk εκτός από τη δωρεά 6 εκατομμυρίων λιρών ($318,000) στους οργανισμούς Ahbap και Akut, το τουρκικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης έστειλε και βοήθεια 1,2 εκατομμυρίων λιρών ($62,000) για πρώτες ανάγκες στους επιζώντες. Το Τουρκικό υποκατάστημα της ByBit και της OKX έχουν δεσμευτεί να στείλουν $100,000 δολάρια και $53,000 αντίστοιχα.


Παράλληλα πολλοί καλλιτέχνες προσφέρουν έργα NFT τα έσοδα των οποίων πάνε σε Τουρκικές ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η κινητοποίηση που γίνεται είναι η μεγαλύτερη της κρυπτοκοινότητας, μετά τον πόλεμο και τη στήριξη προς την Ουκρανία.

Freedom24 Offer