Ο CZ διασκεδάζει τις εκροές

Ο CZ διασκεδάζει τις εκροές

12 Ιουνίου, 2023



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao (CZ) θεωρεί ως «παρερμηνεία» τα δεδομένα που δείχνουν εκροές δισεκατομμυρίων από το ανταλλακτήριο παγκοσμίως, την τελευταία εβδομάδα.


Οι πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων όπως η Nansen και η DefiLlama, έχουν όλες αναφέρει εκροές δισεκατομμυρίων δολαρίων ($2,4 δις μέχρι στιγμής) από την Binance με επιταχυνόμενο ρυθμό τις τελευταίες 7 μέρες, μετά τη μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) εναντίον της εταιρείας. Μόνο τα αποθεματικά της Binance σε Bitcoin, μειώθηκαν κατά ~6% ($1 δις).


Ο CZ θέλοντας να διασκεδάσει τα γεγονότα, υποστηρίζει ότι μπορεί να μην είναι τόσο κακά τα πράγματα όσο φαίνονται. Με μια ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι ορισμένα δεδομένα εκροών μπορούν να παραμορφωθούν καθώς κάποια αναλυτικά στοιχεία τρίτων μετρούν την αλλαγή στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ως «εκροή», η οποία θα περιλαμβάνει και περιόδους κατά τις οποίες οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μειώνονται.



Ο CZ έφτασε σε σημείο να συγκρίνει την εκροή της εταιρείας στις 9 Ιουνίου, που ήταν $392 εκατομμύρια, ότι ωχριά σε σύγκριση με τα $7 δισεκατομμύρια σε μονοήμερη εκροή που καταγράφηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, στην κατάρρευση της FTX. Συνέχισε επίσης να εξηγεί ότι οι μεγάλες εισροές και εκροές είναι απολύτως φυσιολογικές σε περιόδους αστάθειας.


«Μερικοί μετρούν μόνο τις εκροές, όχι τις εισροές. Σε μια απότομη ημέρα μεταβολής των τιμών όπως η σημερινή, πολλοί arbitrage traders μετακινούν πολλά κεφάλαια μεταξύ των ανταλλακτηρίων, συνήθως εκθετικά περισσότερα από ό,τι τις κανονικές ημέρες».


Από τις αγωγές της SEC κατά της Binance και της Coinbase στις 5 και 6 Ιουνίου, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 7% (περισσότερο από $80 δισεκατομμύρια).

NordVPN Offer