Το 2024 θα είναι η καλύτερη χρονιά του Ethereum

Το 2024 θα είναι η καλύτερη χρονιά του Ethereum

20 Φεβρουαρίου, 2024



Η τιμή του Ethereum πλησιάζει τις $3,000, βρίσκεται σε στάση αναμονής για έγκριση spot ETF, ενώ η αναβάθμιση Dencun (EIP-4844) είναι λίγες εβδομάδες μακριά. Το 2024 έχει τα πάντα για να είναι η μεγαλύτερη χρονιά στην ιστορία του Ethereum.


Τα τελευταία κέρδη του Ethereum ενδέχεται να συνδέονται με την πιθανότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να εγκρίνει ένα spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Ethereum (ETF). Οι αναλυτές της Bernstein πιστεύουν ότι ένα spot ETH ETF είναι σχεδόν βέβαιο τους επόμενους μήνες. Οι αναλυτές της εταιρείας προέβλεψαν πιθανότητα 50% ότι ένα spot Ethereum ETF θα εγκριθεί έως τον Μάιο και σχεδόν βέβαιη πιθανότητα ότι ένα τέτοιο αμοιβαίο κεφάλαιο θα εγκριθεί μέχρι τα μέσα του 2025. Σε συνδυασμό με άλλες παρόμοιες προβλέψεις τους προηγούμενους μήνες, αυτή η έκθεση ενδέχεται να έχει επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα και τη δραστηριότητα της αγοράς.


Εκτός από αυτές τις προοπτικές ETF, υπάρχει επίσης σημαντική πρόβλεψη για την αναβάθμιση Dencun του Ethereum, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου. Αυτή η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει κυρίως το proto-dankharding, ένα χαρακτηριστικό που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά προς τα κάτω το κόστος συναλλαγών ETH και να εκτοξεύσει την επεκτασιμότητα. Στόχος του είναι να καταστήσει ολόκληρο το οικοσύστημα των Layer-2 (L2) νομισμάτων που χτίζονται γύρω από το Ethereum έως και 10 φορές φθηνότερο.


Παράλληλα όσο αυξάνονται οι συναλλαγές στο δίκτυο του Ethereum, τόσο αυτό γίνεται αποπληθωριστικό. Μετά την αλλαγή σε PoS τον Σεπτέμβριο του 2022, το Ethereum έχει κάψει το 0.2% της κυκλοφορίας του, και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες με την αύξηση της χρήσης του δικτύου.


Προφανώς όπως και με το Bitcoin, έχουν εμφανιστεί κάποιες αντιδράσεις γύρω από τις προοπτικές ETF του Ethereum. Ο συνιδρυτής της Apollo, Thomas Fahrer, πρότεινε ότι ο ηγετικός ρόλος της Coinbase ως θεματοφύλακας του ETF θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το μοντέλο απόδειξης συμμετοχής του Ethereum επιτρέποντας στην εταιρεία να «ελέγχει ολόκληρο το δίκτυο». Ήδη παρόμοιες ανησυχίες αντιμετωπίζει το Ethereum με το staking, που η Lido Finance είναι υπεύθυνη για πάνω από το 31% του συνόλου, ενώ η Coinbase ακολουθεί με περίπου 15%.

NordVPN Offer