Η αναβάθμιση του Ethereum έρχεται, χωρίς πίεση πωλήσεων

Η αναβάθμιση του Ethereum έρχεται, χωρίς πίεση πωλήσεων

12 Απριλίου, 2023



Η αναβάθμιση του Ethereum θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου περίπου στις 22:30 (UTC), ξημερώματα Πέμπτης για εμάς. Περισσότερα από 18,1 εκατομμύρια Ethereum είναι staked στο beacon chain του και με το ξεκλείδωμα αναμένουν πολλοί μεγάλη πίεση πωλήσεων, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα.


Σύμφωνα με τη Glassnode, μόλις 253 από τους 1,229 επικυρωτές (validators) θέλουν να κάνουν ανάληψη των θέσεών τους. Μόλις 170,000 Ethereum εκτιμάτε επίσης από την εταιρεία ότι θα ξεκλειδωθούν την πρώτη εβδομάδα, δηλαδή λιγότερο από το 1%. Άλλωστε έχουν προβλεφθεί μηχανισμοί που θα αποτρέψουν την ταυτόχρονη αφαίρεση Ethereum, ώστε το hard fork να μην έχει «δραματικό» αντίκτυπο στην τιμή του EΤΗ.



«Ακόμη και στην ακραία περίπτωση όπου το μέγιστο ποσό ανταμοιβών και πονταρίσματος αποσυρθεί και πουληθεί, ο όγκος από την πλευρά των πωλήσεων εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του εύρους του μέσου όγκου εισροής εβδομαδιαίων συναλλαγών. Ως εκ τούτου, συμπεραίνουμε ότι ακόμη και η πιο ακραία περίπτωση θα έχει αποδεκτό αντίκτυπο στην τιμή του ETH», σύμφωνα με την Glassnode.


Σε άλλα σημαντικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 22% των καταθετών έχει επί του παρόντος κέρδη σε σχέση με την τιμή που έκανε stake, κάτι που αποθαρρύνει την πώλησή τους με ζημιά. Η μέση τιμή των staked ETH είναι στις $2,136, δηλαδή ~13% πιο πάνω από την τρέχουσα τιμή.


Στον αντίποδα αναμένονται σίγουρα πωλήσεις από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken μετά την πίεση που του ασκήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Επίσης, προβλέπεται ότι η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius επίσης θα προχωρήσει σε άμεσες πωλήσεις ως μέρος της διαδικασίας πτώχευσης. Ωστόσο, είναι απίθανο Kraken και Celsius να κάνουν αυτές τις αναλήψεις αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί η αναβάθμιση Shanghai.

Freedom24 Offer