Ανησυχίες για λογοκρισία στο Ethereum

Ανησυχίες για λογοκρισία στο Ethereum

22 Οκτωβρίου, 2022



Το 51% των μπλοκ Ethereum είναι πλέον συμβατό με τα πρότυπα OFAC, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία.


Ένα μήνα μετά τη συγχώνευση, το 51% των μπλοκ Ethereum ήταν συμβατό με τα πρότυπα OFAC, σύμφωνα με τα δεδομένα της Labrys για την ανάπτυξη blockchain, καθώς τα ρελέ MEV-Boost καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς.


Το OFAC αντιπροσωπεύει το Office of Foreign Assets Control, την οντότητα που είναι αρμόδια για την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι αναμεταδότες MEV-Boost είναι κεντρικές οντότητες που λειτουργούν ως αξιόπιστοι μεσολαβητές μεταξύ παραγωγών μπλοκ και κατασκευαστών μπλοκ. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι επικυρωτές απόδειξης στοιχήματος (PoS) Ethereum μπορούν να αναθέσουν σε τρίτους την παραγωγή μπλοκ τους σε άλλους κατασκευαστές.


Αυτή η μέτρηση παρακολουθεί πόσα μπλοκ κατασκευάστηκαν από ρελέ MEV-Boost συμβατά με OFAC από τη συγχώνευση. Λόγω της αναβάθμισης του Ethereum σε μια συναίνεση για το PoS, το MEV-Boost έχει ενεργοποιηθεί σε μια πιο αντιπροσωπευτική διανομή των προτεινόμενων μπλοκ, αντί για μια μικρή ομάδα εξορυκτών υπό την απόδειξη της εργασίας (PoW).


Στην περίπτωση της σκληρής λογοκρισίας, αυτό θα σήμαινε ότι «όσο καιρό κι αν περιμένατε, όσο κι αν πληρώσατε, δεν θα φτάσετε ποτέ σε ένα σημείο όπου αυτές οι επικυρωμένες συναλλαγές θα περιλαμβάνονταν στο blockchain».


Σύμφωνα με ένα σκληρό σενάριο λογοκρισίας, «οι κόμβοι θα αναγκάζονταν από τη νομοθεσία να απορρίψουν βασικά τυχόν μπλοκ με οποιαδήποτε από αυτές τις συναλλαγές σε αυτούς».

NordVPN Offer