Η απάντηση στα Ordinals, λέγεται Ethscriptions

Η απάντηση στα Ordinals, λέγεται Ethscriptions

19 Ιουνίου, 2023



Ένα νέο πρωτόκολλο για την εγγραφή πολυμέσων στην κύρια αλυσίδα του Ethereum έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες. Λέγεται Ethscriptions και είναι η απάντηση στα Ordinals του Bitcoin. Αφορά εικόνες τύπου NFT και άλλα μη χρηματοοικονομικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στο blockchain της κύριας αλυσίδας.


Tο Ethscriptions αναπτύχθηκε από τον Tom Lehman, συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Genius.com, το project ξεκίνησε το Σάββατο 17/6 και αμέσως συγκέντρωσε εκρηκτικό ενδιαφέρον. Σχεδόν 30,000 Ethscriptions δημιουργήθηκαν σε λιγότερο από 18 ώρες, σύμφωνα με τον Lehman, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι το λανσάρισμα ήταν «τεράστια επιτυχία».



Τα Ethscriptions επιτρέπουν την εγγραφή μη χρηματοοικονομικών δεδομένων στην κύρια αλυσίδα του Ethereum. Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν οποιονδήποτε τύπο αρχείου με την προϋπόθεση ότι είναι μικρότερο από 96 Kilobyte σε μέγεθος. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, ωστόσο, προς το παρόν επιτρέπει μόνο εικόνες — αλλά αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.


Αυτές οι επιγραφές αξιοποιούν αυτό που είναι γνωστό ως Ethereum "calldata", το οποίο αναφέρεται στα δεδομένα που παρέχονται σε μια κλήση που γίνεται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τη Lehman, το πρωτόκολλο είναι φθηνότερο και πιο αποκεντρωμένο σε σχέση με συμβατική αποθήκευση. Το πρωτόκολλο «εγγυάται την παγκόσμια μοναδικότητα του περιεχομένου όλων των έγκυρων Ethscriptions», έγραψε ο δημιουργός στο Twitter.


Ο Lehman, σε μια προσπάθεια διαφήμισης του πρωτοκόλλου, ζήτησε να εγγραφεί σε αυτό η διάσημη συλλογή NFT Crypto Punks. Η κοινότητα αποδέχτηκε το νέο πρωτόκολλο με ενθουσιασμό και τα αντίγραφα ξεπέρασαν τις 10,000 εικόνες μέσα σε λίγες ώρες.


«Το συναρπαστικό για μένα με το Ethscriptions, παρόμοιο με το Ordinals, είναι ότι οι προγραμματιστές παίζουν ξανά με την τεχνολογία blockchain», δήλωσε ο αυτοαποκαλούμενος αρχαιολόγος του NFT Adam McBride. «Αυτός ο πειραματισμός είναι που οδηγεί την καινοτομία και την υιοθέτηση».


Όπως και η τρέλα που έφεραν στην έναρξη τα Ordinal, έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο η έκρηξη χρήσης οδήγησε τα Ethscriptions να υποστούν αρκετές περιόδους διακοπής λειτουργίας, με το Lehman να γράφει στο Twitter: «Συγγνώμη, όλα καταρρέουν! Πάρα πολλοί χρήστες».


Το αν τα Ethscriptions είναι μια μοντέρνα μόδα ή μια συναρπαστική νέα τάση που θα μείνει θα καθοριστεί τελικά από την κοινότητα. Τα Ordinals είχαν προκαλέσει απογοήτευση στη μαξιμαλιστική κοινότητα του Bitcoin. Η διαφορά στην υποδοχή από την κοινότητα του Ethereum αποκαλύπτει πόσο περισσότερο ανοιχτή είναι στην καινοτομία και τον πειραματισμό.

Freedom24 Offer