Και το eToro κατεβάζει κρυπτονομίσματα

Και το eToro κατεβάζει κρυπτονομίσματα

13 Ιουνίου, 2023



Το eToro ανακοίνωσε ότι σταματάει τα Polygon (MATIC), Algorand (ALGO), Decentraland (MANA) και Dash (DASH) για τους πελάτες στις ΗΠΑ. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 12 Ιουλίου και η κίνηση ακολουθεί μια παρόμοια απόσυρση από την εφαρμογή συναλλαγών μετοχών και κρυπτονομισμάτων Robinhood.


Η πλατφόρμα χρηματοοικονομικών συναλλαγών eToro, προχώρησε σε αφαίρεση δυνατότητας αγοράς τα παραπάνω κρυπτονομίσματα, καθώς η ρυθμιστική διπλή πίεση μέσω μηνύσεων σε Binance και Coinbase της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), έστειλε το μήνυμα σε όλο τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.


Η eToro διέθετε 24 κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα της και πλέον μειώνονται σε 21, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει και σε περαιτέρω μείωση. Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε ρητά τις τελευταίες αγωγές της SEC, αλλά επέστησε την προσοχή στις πρόσφατες ρυθμιστικές αποκαλύψεις. «Οι πελάτες των ΗΠΑ δε θα μπορούν πλέον να ανοίγουν νέες θέσεις σε Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Dash (DASH) και Polygon (MATIC). Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν και να πωλούν υπάρχουσες θέσεις σε αυτά τα νομίσματα μέχρι νεοτέρας. Το eToro διαθέτει ένα πλαίσιο που εξετάζει τα κρυπτονομίσματα που προσφέρουμε υπό το φως του ταχέως εξελισσόμενου ρυθμιστικού τοπίου», είπε ο εκπρόσωπος.


Με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 αγορές διεθνώς, η ισραηλινή εταιρεία υπογράμμισε ότι μόνο οι πελάτες των ΗΠΑ θα επηρεαστούν από την αλλαγή, ενώ επανέλαβε τη συνολική της υποστήριξη στα κρυπτονομίσματα. H eToro ξεκίνησε τη δυνατότητα αγοράς κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum για τους πελάτες των ΗΠΑ το 2018.



Να τονίσουμε ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι χρήστες δεν διέθεταν πραγματικά κρυπτονομίσματα αλλά ονομαστικούς τίτλους (CFD), που σημαίνει ότι μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν στις τρέχουσες τιμές, αλλά δε μπορούν να τα μεταφέρουν κτλ. Μια πρακτική που έχουν και άλλες πλατφόρμες (πχ Revolut) και την οποία οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν.

Freedom24 Offer