Οι γυναίκες προτιμούν τα cryptos

Οι γυναίκες προτιμούν τα cryptos

24 Ιανουαρίου, 2023



Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον το δεύτερο πιο διαδεδομένο περιουσιακό στοιχείο που επιλέγουν οι γυναίκες ιδιώτες επενδυτές.


Σύμφωνα με την επενδυτική πλατφόρμα eToro στην έρευνα που δημοσίευσε χθες, ακόμη και το 2022 που οι όγκοι των συναλλαγών μειώθηκαν και οι τιμές παρέμειναν σε ύφεση εν μέσω bear market, περισσότερες γυναίκες επέλεξαν ως επένδυση τα κρυπτονομίσματα. Πρώτα επιλέγουν να διαθέτουν μετρητά, κατόπιν κρυπτονομίσματα και μετά μετοχές.


Στην έρευνα που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου, συμμετείχαν 10,000 μικροεπενδυτές από 13 χώρες. Το 34% των γυναικών επενδυτών απάντησαν ότι κατέχουν κρυπτονομίσματα, μία μεγάλη αύξηση από το 29% στην αρχή του 2022. Η αντίστοιχη αύξηση του ποσοστού των ανδρών ήταν πολύ πιο μικρή.


«Τα cryptos είναι τώρα η δεύτερη πιο ευρέως κατεχόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για γυναίκες μετά τα μετρητά, υποδηλώνοντας ότι πετυχαίνει εκεί όπου οι παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μερικές φορές αποτύχει να φέρουν περισσότερες γυναίκες στο τραπέζι», δήλωσε ο Ben Laidler, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της eToro.


Ευρύτερα η έρευνα έδειξε ότι οι μικροεπενδυτές συνολικά επέλεξαν να προχωρήσουν σε συντηρητικές επενδύσεις ενώ αύξησαν και τις κατανομές σε μετρητά. Ειδικά για τις μετοχές, φαίνεται να διατηρούν έναν μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα για τους τομείς της τεχνολογίας και των εμπορευμάτων. Όπως έγραψε ο Laidler και στο Twitter, η έρευνα έδειξε την ανθεκτικότητα των λιανικών επενδυτών, «με την αυτοπεποίθηση να αρχίζει να ανακάμπτει καθώς ο πληθωρισμός πέφτει και να προσπαθεί να ενισχύσει την τεχνολογία και τα κρυπτονομίσματα. Οι νέοι επενδυτές είναι πιο ανεκτικοί στον κίνδυνο και έχουν περισσότερο χρόνο για να συνταξιοδοτηθούν».

NordVPN Offer