Η μαύρη τρύπα δισεκατομμυρίων του FTX μπλόκαρε κάθε διάσωση

Η μαύρη τρύπα δισεκατομμυρίων του FTX μπλόκαρε κάθε διάσωση

10 Νοεμβρίου, 2022



Δεν προχωρά και επίσημα η διάσωση του ανταλλακτηρίου FTX, και όλου του οικοσυστήματος που περιλαμβάνει και την Alameda Research, από την Binance. Τα ευρήματα του αρχικού ελέγχου, σε μισή μόλις μέρα, έδειξαν τεράστια τρύπα δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποθεματικά του οργανισμού.



Όπως είχαμε γράψει από χθες, η πρόταση εξαγοράς του Changpeng Zhao (CZ) ήταν υπό όρους και μη δεσμευτική, ενώ αφορούσε το σύνολο των δραστηριοτήτων της FTX, συμπεριλαμβανομένου και του FTX.US, παρά την προσπάθεια του Sam Bankman-Fried (SBF) να εξαιρεθεί της συμφωνίας. Ο λόγος είναι ότι το Αμερικάνικο σκέλος του ανταλλακτηρίου δούλευε κάτω από την εποπτεία των ρυθμιστικών αρχών της χώρας και φαίνεται να είναι το πιο υγιές κομμάτι του οργανισμού.


Η μαύρη τρύπα στα ταμεία ήταν τελικά τόσο μεγάλη που από την πρώτη ματιά του due diligence φαινόταν ότι η κατάσταση δεν σωζόταν. Ο SBF ήρθε σε επαφή και με άλλους επενδυτές, funds και crypto ανταλλακτήρια, αλλά κανένας δεν ήθελε να συμμετέχει. Ανέφερε στους επενδυτές ότι η FTX χρειάζεται 8 δισεκατομμύρια δολάρια ως έκτακτη χρηματοδότηση για να διασωθεί. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος επενδυτών που του ζητήθηκε βοήθεια, «τα ζητήματα του FTX είναι πέρα από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε».


Χωρίς άμεση εισροή μετρητών, η εταιρεία αλλά και ο ίδιος ο SBF θα πρέπει να κηρύξουν επίσημα πτώχευση, αν δεν την έχουν καταθέσει ήδη.

NordVPN Offer