Η Genesis οφείλει $900 εκατομμύρια στους πελάτες του Gemini

Η Genesis οφείλει $900 εκατομμύρια στους πελάτες του Gemini

05 Δεκεμβρίου, 2022



Ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτονομισμάτων, η Genesis και η μητρική εταιρεία Digital Currency Group (DCG), φέρεται να οφείλουν $900 εκατομμύρια στους πελάτες του ανταλλακτηρίου Gemini, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times που αποκαλύφθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.


Το ανταλλακτήριο Gemini λειτουργεί μία υπηρεσία που ονομάζεται Gemini Earn σε συνεργασία με τη Genesis, προσφέροντας στους επενδυτές την ευκαιρία να κερδίσουν 8% σε τόκους δανείζοντας τα κρυπτονομίσματά τους, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και Stablecoins.


Στις 16 Νοεμβρίου, η Genesis ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις αναλήψεις επικαλούμενη «άνευ προηγουμένου αναταραχή στην αγορά», ημέρες μετά την αποκάλυψη κεφαλαίων αξίας περίπου $175 εκατομμυρίων που είχαν στο FTX. Η Genesis φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες ρευστότητας, αλλά διέψευσε τις εικασίες περί «επικείμενης» χρεοκοπίας της. Το έργο της δυσχεραίνει και το γεγονός των συνεχιζόμενων εκροών προς cold storage των χρηστών.


Σε ανακοίνωσή της η Gemini έχει σχηματίσει μια επιτροπή πιστωτών και εργάζεται για την ανάκτηση επιπλέον κεφαλαίων από τη Genesis και την DCG. Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πελατών εν μέσω φόβων για μεταδοτική εξάπλωση μετά την πτώση του FTX, η Gemini δημοσίευσε κι αυτή Proof-of-Reserves, με έναν πίνακα ελέγχου που δείχνει μετρήσεις για κεφάλαια που κατέχει η Gemini.


Το πρόγραμμα Gemini Earn ξεκίνησε το 2021 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το Νοέμβριο του 2022, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες, όπως η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, το Λιχτενστάιν, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σουηδία και άλλες. Οι πελάτες του προγράμματος Earn δήλωσαν ότι θα ανακτούσαν την εμπιστοσύνη τους μόλις ανοίξει πάλι η δυνατότητα ανάληψης.

NordVPN Offer