Πρόστιμο μαμούθ για την Binance

Πρόστιμο μαμούθ για την Binance

20 Νοεμβρίου, 2023



Σύμφωνα με το Bloomberg, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance θα πρέπει να πληρώσει σύντομα πρόστιμο ύψους μεταξύ $4 και $5 δισεκατομμυρίων, για να διευθετήσει τις πολλαπλές ποινικές κατηγορίες που το βαραίνουν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, η διαπραγμάτευση εγείρει επίσης την πιθανότητα ποινικών διώξεων κατά του ίδιου του ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao (CZ).


Η Binance Holdings βρίσκεται σε συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) για την επίλυση καταγγελιών για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως ξέπλυμα χρήματος, τραπεζική απάτη και παραβιάσεις κυρώσεων. Έχει αποδεχτεί να προχωρήσει σε διακανονισμό, το πρόστιμο του οποίου θα ξεπεράσει τα $4 δισεκατομμύρια. Η εξέλιξη ακολουθεί μια πολυετή έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τις δραστηριότητες της Binance που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την τήρηση των διεθνών κυρώσεων.


Η Binance, που ιδρύθηκε το 2017, έχει εξελιχθεί γρήγορα σε τιτάνα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας διάφορες υπηρεσίες. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη δεν ήταν χωρίς έλεγχο, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις λειτουργίες της πλατφόρμας και τον πιθανό ρόλο της στη διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων.


Ο προτεινόμενος διακανονισμός, εάν συμφωνηθεί, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες κυρώσεις στην ιστορία της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας διευθέτησης είναι εκτεταμένες. Μια οικονομική ποινή αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο οι ρυθμιστικοί φορείς χειρίζονται παρόμοιες υποθέσεις. Επιπλέον, θα μπορούσε να παρακινήσει άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων να ενισχύσουν τους μηχανισμούς συμμόρφωσής τους για να αποφύγουν παρόμοιο έλεγχο ή απλά να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ.


Εκπρόσωποι της Binance και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μέχρι αυτή την ώρα. Το εγγενές νόμισμα του ανταλλακτηρίου (ΒΝΒ) στην είδηση αρχικά έχασε περίπου 1%, ενώ αργότερα ανέκαμψε έως και 8% αφού η αγορά θεωρεί ότι είναι ένα πρόστιμο που μπορεί να ξεπεραστεί για να συνεχιστεί η λειτουργία του ανταλλακτηρίου.

NordVPN Offer