Πως θα λειτουργήσει η ASI, η συγχώνευση των AI tokens

Πως θα λειτουργήσει η ASI, η συγχώνευση των AI tokens

17 Απριλίου, 2024



Τον Μάρτιο, οι Fetch.AI, SingularityNET και Ocean Protocol ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Superintelligence Alliance. Η Συμμαχία, στοχεύει να επιταχύνει τις επενδύσεις στην τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI) και την πρόσβαση σε μοντέλα και βάσεις δεδομένων AI. Η δημιουργία της κοινότητας της Συμμαχίας Artificial SuperIntelligence (Artificial Superintelligence Alliance - ASI) έχει εγκριθεί από όλα τα μέρη και αναμένεται η συγχώνευση των διακριτικών τους ξεκινώντας από τα διαδικαστικά την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου. 


Μια τριάδα κορυφαίων κρυπτονομισμάτων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να συγχωνευθούν μετά από μια επιτυχημένη ψηφοφορία στις κοινότητές τους. Το νέο token που θα έχει το διακριτικό ASI, θα συνδυάζει το FET του Fetch.AI, το AGIX του SingularityNET και το OCEAN του Ocean Protocol σε ένα ενιαίο ψηφιακό στοιχείο. Το ASI θα έχει συνολική αναμενόμενη αξία $7,5 δισεκατομμυρίων μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση τον Μάιο.


Με τις διαφορετικές κοινότητες να συγκεντρώνονται, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fetch.AI και Πρόεδρος της Συμμαχίας, Humayun Sheikh, εξήγησε ότι τα τρία έργα θα παραμείνουν διακριτά, με τα μέλη του συμβουλίου της Συμμαχίας Τεχνητής Υπερευφυΐας να αποφασίζουν μόνο για νέες εισόδους στη Συμμαχία.


«Όλα τα έργα παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις όπως κάνουν αυτή τη στιγμή, δίνοντας πλήρη ανεξαρτησία στα έργα και ωστόσο φέρνοντας την τεχνολογία μαζί για να λειτουργήσει ως σύνολο», είπε ο Sheikh. Τυχόν διαφορές, θα διευθετούνται με ψηφοφορία των συμμετεχόντων. «Ο στόχος είναι να γίνει το ASI δίκτυο αληθινής αποκέντρωσης της τεχνολογικής ανάπτυξης και τεχνητής νοημοσύνης».


«Το κοινό μας όραμα ήταν πάντα να αναπτύξουμε το AGI και το ASI με ανοιχτό, δημοκρατικό και αποκεντρωμένο τρόπο», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του SingularityNET Dr. Ben Goertzel. «Η συμβολική συγχώνευση μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και ενισχύει την ικανότητά μας να ανταγωνιστούμε τις Big Tech που έχουν τώρα τον έλεγχο πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη».


Όπως και η υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, τα διακριτικά τεχνητής νοημοσύνης είναι σε γενικές γραμμές πτωτικά, με το FET να διαπραγματεύεται στα $2, μειωμένο πάνω από 20% τις τελευταίες επτά ημέρες. Το AGIX υποχωρεί επίσης 20% στα $0,85 και το OCEAN επίσης στα ίδια επίπεδα.


Τώρα που ολοκληρώθηκε η συγχώνευση, η Συμμαχία είπε ότι το FET θα μετονομαστεί σε ASI, με νέα συνολική προσφορά 2,63 δισεκατομμυρίων μάρκες. Στη συνέχεια, τα διακριτικά AGIX και OCEAN θα μεταφερθούν στο ASI, με ποσοστά μετατροπής 0,433350-προς-1 και 0,433226-προς-1, αντίστοιχα.


Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η AGIX και η OCEAN που βρίσκονται σε πορτοφόλια αυτοεπιμέλειας θα έχουν ένα μέσο ανταλλαγής για ASI, με τα διακριτικά FET να αλλάζουν αυτόματα στο νέο διακριτικό. Το AGIX και το OCEAN που διατηρούνται σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα μετατραπούν αυτόματα στο νέο διακριτικό ASI.


Όπως εξηγεί η Συμμαχία, τα tickers για AGIX και OCEAN θα αποσυρθούν από τα ανταλλακτήρια όπου είναι εισηγμένα αυτήν τη στιγμή. Προειδοποίησε τους κατόχους να μην προσπαθήσουν να στείλουν τα tokens τους πουθενά και να περιμένουν να πραγματοποιηθεί η μετατροπή τους σε ASI.

NordVPN Offer