Εξακολουθεί το Solana να είναι το αγαπημένο των Funds

Εξακολουθεί το Solana να είναι το αγαπημένο των Funds

03 Οκτωβρίου, 2023



Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγαπούν πολύ το Solana, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κρυπτονομισμάτων της CoinShares. Συνεχίζουν να το στηρίζουν παρά την κατάρρευσή του μαζί με την FTX το Νοέμβριο του 2022. Οι επικριτές του όμως μιλούν για χειραγώγηση.


Το Solana είχε ένα λαμπρό 2023, ενώ την τελευταία μόλις εβδομάδα έχει κάνει ράλι άνω του 25%, τη στιγμή που Bitcoin και Ethereum έτρεξαν μόλις 5%. «Πολύ λίγη δραστηριότητα παρατηρήθηκε τα πρώτα τρίμηνα του 2023 στον χώρο των altcoin, με εξαίρεση το Solana», έγραψε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας για την CoinShares.


Η επιτυχία του κάποτε επονομαζόμενου ως «Ethereum killer», οφείλεται στη συνεργασία του με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως ο κολοσσός πληρωμών Visa, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικά γρήγορες φθηνές πληρωμές. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει τον ίδιο αριθμό χρηστών ή προγραμματιστών που έχει το Ethereum, έχει κερδίσει την εύνοια των επενδυτών.


Χθες το δίκτυο του Solana σημείωσε την υψηλότερη συνολική αξία κλειδώματος (TVL) του έτους, φθάνοντας τα $338,8 εκατομμύρια σύμφωνα με το DefiLlama. Το Solana σημείωσε συνολικά εισροές $20,4 εκατομμυρίων την τελευταία εβδομάδα, στηρίζοντας τη ζώνη τιμής πάνω από τα $20. Το Ethereum στον αντίποδα είδε εκροές αξίας $1,5 εκατομμυρίων την ίδια εβδομάδα, φτάνοντας τα $114 εκατομμύρια εκροών από την αρχή του έτους.


Τα δύσκολα όμως δεν έχουν περάσει για το Solana. Η FTX έλαβε την έγκριση του δικαστηρίου για την εκποίηση των κρυπτονομισμάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται και Solana αξίας $128 εκατομμυρίων, καθώς και άλλων συγγενών tokens που ανήκουν στο οικοσύστημά του.


Στα επίσης θετικά η σταθερότητα που δείχνει πλέον να αποκτά το δίκτυο καθώς το τελευταίο downtime του Solana ήταν πριν 7 μήνες, στα τέλη Φεβρουαρίου. Κανένα downtime όμως στο παρελθόν δε φάνηκε ικανό να κλονίσει ιδιαίτερα την τιμή του Solana, κάτι που δείχνει πόσο εμπιστεύονται το δίκτυο οι μεγάλοι επενδυτές, αλλά και πόσο ευάλωτο πιθανώς να είναι σε χειραγώγηση.

Freedom24 Offer