Η αγορά έπαθε ντιτζενερίαση!

Η αγορά έπαθε ντιτζενερίαση!

18 Μαρτίου, 2024



Τις τελευταίες μέρες τα meme coins καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τόσο σε υπεραπόδοση των υπαρχόντων όσο και σε ποσά που συγκεντρώνονται σε προπωλήσεις. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να προειδοποιεί ότι είμαστε σε «αιχμή εκφυλισμού», αφού η κατηγορία μιμίδια ξεπέρασε πλέον τα $55 δισεκατομμύρια σε κεφαλαιοποίηση, ενώ οι επενδυτές σε αυτά την τελευταία εβδομάδα διπλασσιάστηκαν.


Μόνο τις τελευταίες 3 μέρες περισσότερα από $100 εκατομμύρια μάζεψαν σε προπώληση memecoins μόνο στο Solana. Νέα tokens συνεχώς συγκεντρώνουν χρήματα για ακυκλοφόρητα νομίσματα μέσω ενός αμφιλεγόμενου μοντέλου crowdfunding, όπως το Book of Meme (BOME), το Nap (NAP), το Nostalgia (NOS) και πολλά άλλα.


«Πρόκειται για νόμιμο εκφυλισμό. Πορτοφόλια γυρίζουν από το ένα memecoin στο άλλο βάζοντας αρχικά μεγάλα ποσά από $50 έως $180 χιλιάδες και κατόπιν ξεφορτώνουν και πάνε στα επόμενα», έγραψε γνωστός αναλυτής στο Χ.


Η μανία προπώλησης ξεκίνησε όταν ένα memecoin που ονομάζεται Book of Meme κυκλοφόρησε χρησιμοποιώντας το αμφιλεγόμενο αυτό μοντέλο προπώλησης (crowdfunding). Ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου από τον ψευδώνυμο καλλιτέχνη Darkfarms1, σε αρχική κεφαλαιοποίηση περίπου $4 εκατομμυρίων, και τελικά συγκέντρωσε τόσα ώστε να φτάσει σε κεφαλαιοποίηση $1,45 δισεκατομμυρίων σε λιγότερο από 56 ώρες!


Ένας αρχικός επενδυτής του BOME και φίλος του ιδρυτή, ο Sundayfunday.sol, επένδυσε 420,69 SOL (αξίας $72,000), τα οποία σε 3 μέρες έγιναν $32 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια ανάρτηση της 17ης Μαρτίου από την πλατφόρμα blockchain ανάλυσης Lookonchain.


Μια «προπώληση» περιλαμβάνει επενδυτές κρυπτονομισμάτων που στέλνουν ένα κρυπτονόμισμα σε μια διεύθυνση πορτοφολιού και στη συνέχεια λαμβάνουν μια σταθμισμένη διανομή διακριτικών σε αντάλλαγμα όταν το διακριτικό τεθεί σε λειτουργία.


Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένας επενδυτής θα λάβει μάρκες σε αντάλλαγμα για το κρυπτονόμισμα που αποστέλλεται σε μια διεύθυνση πορτοφολιού προπώλησης, καθιστώντας τις προπωλήσεις και ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο απατεώνων και απατεώνων για κλοπή χρημάτων από ασυνείδητους επενδυτές.


«2 χρόνια αργότερα και όλοι έχουν επιστρέψει σε ponzis. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χρήματά τους, αλλά το να στέλνουν χρήματα σε μια «προπώληση memecoin» που έχει 99% πιθανότητες να χαλάσει είναι στην πραγματικότητα ανόητο», δήλωσε ο Anthony Sassano, εκπαιδευτής στο Ethereum.


Οι crypto influencers στο X και στο YouTube δε προλαβαίνουν να μιλάνε για νέα tokens, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την νέα μανία. Με το αζημίωτο βέβαια αφού εκτός από views, εισπράττουν και μεγάλα ποσά για την προώθηση νέων meme coins.


Μετά το σαββατοκύριακο, το Bitcoin επέστρεψε πάνω από τις $68,000 και το Ethereum πάνω από τις $3,500. Περισσότερα κερδισμένα από την υστερία των memecoins είναι τα δίκτυα που τα φιλοξενούν, με πρώτο το Solana και άνοδο πάνω από 40% την τελευταία εβδομάδα και το AVAX με άνοδο πάνω από 37%.

NordVPN Offer