Ξύπνησαν διευθύνσεις Bitcoin που συνδέονται με το QuadrigaCX

Ξύπνησαν διευθύνσεις Bitcoin που συνδέονται με το QuadrigaCX

20 Δεκεμβρίου, 2022



Περισσότερα από 100 Bitcoins που συνδέονται με το ανενεργό και χρεοκοπημένο Καναδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων QuadrigaCX, απομακρύνθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο.


Στα συγκεκριμένα πορτοφόλια μέχρι σήμερα, οι εταιρείες που ανέλαβα την εκκαθάριση πίστευαν ότι ήταν εκτός ελέγχου κάποιου και θεωρούταν «χαμένα». Παρέμεναν αδρανή για περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ ο σύνδικος πτώχευσης της εταιρείας, Ernst and Young, σε ανακοίνωση ανέφερε ότι τα κεφάλαια δεν μετακινήθηκαν από την EY.


Η QuadrigaCX χρεοκόπησε το 2019 μετά τον αμφιλεγόμενο θάνατο του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Gerald Cotten. Την εποχή της κατάρρευσής της, η Quadriga πιστεύεται ότι χρωστούσε σε χιλιάδες πελάτες σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια - μια μεγάλη κατάρρευση για αυτό που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του Καναδά. Σχετικό ντοκιμαντέρ για το ανταλλακτήριο και το μυστήριο γύρω από τον ιδιοκτήτη του υπάρχει στο Netflix με τίτλο «Trust No One: The Hunt for the Crypto King».


Η EY, η οποία ενεργεί ως διαχειριστής της περιουσίας της Quadriga, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2019 ότι έχασε τον έλεγχο περίπου 100 BTC αφού τα έστειλε κατά λάθος σε cold storage της Quadriga στα οποία δεν έχουν πρόσβαση γιατί δεν έχουν τα κλειδιά από τα πορτοφόλια. Εκείνη την εποχή, τα Bitcoins άξιζαν περίπου $355,000. Συνολικά 104,34 BTC σημερινής αξίας περίπου $1,7 εκατομμυρίων φύγαν πριν τέσσερις μέρες από τα πορτοφόλια της Quadriga και έχουν διανεμηθεί σε διάφορα πορτοφόλια. Η πλειοψηφία αυτών των κεφαλαίων, σχεδόν 70 BTC, φαίνεται να έχουν πάει στην Wasabi, μια υπηρεσία ανάμειξης νομισμάτων.


Έτσι στην ήδη παράξενη ιστορία σχετικά με τη χρεοκοπία έως το ξαφνικό θάνατο του ιδιοκτήτη της Quadriga, προστίθεται και η περίεργη μετακίνηση Bitcoin. Τα σενάρια ότι ο Cotten ζει ξαναφουντώνουν, μαζί με τα σενάρια ότι η χήρα γυναίκα του είχε πρόσβαση στα πορτοφόλια, ενώ έχουμε και νέα είσοδο από την πλευρά κάποιων της EY. Τελικά το Netflix ίσως βγάλει και δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ.

NordVPN Offer