Έτοιμη η Ripple να κυκλοφορήσει δικό της stablecoin

Έτοιμη η Ripple να κυκλοφορήσει δικό της stablecoin

05 Απριλίου, 2024



Ο εκδότης του XRP, η  Ripple, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα stablecoin που υποστηρίζεται από το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ripple αναμένει ότι η αγορά stablecoin θα ξεπεράσει τα $2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 και στοχεύει να ανταγωνιστεί το USDT της Tether και το USDC της Circle.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας της Ripple, David Schwartz, τα σχέδια για το stablecoin της είναι να εκδοθεί αρχικά στο XRP Ledger και παράλληλα στο blockchain του Ethereum ως ένα ακόμη ERC20 stable coin. Σε ότι αφορά το σύμβολό του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά πολύ πιθανό να περιέχει κάπου το X πριν ή μετά το USD.


Η ιδέα κυκλοφορίας stablecoin από την Ripple υπάρχει για περισσότερο από ένα χρόνο και ο Schwartz πιστεύει ότι το υπάρχον οικοσύστημα των stablecoins δεν είναι τόσο ποικιλόμορφο και ισχυρό όσο θα μπορούσε να είναι. Καθορίζοντας την τρέχουσα αξία της αγοράς stablecoin στα $150 δισεκατομμύρια, ο Schwartz είπε ότι υπάρχει χώρος για έναν ακόμη μεγάλο παίκτη. «Πιστεύουμε ότι θα είναι πάνω από $2 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2028 και υπάρχουν μόνο δύο ηγέτες στην αγορά. Δεν πιστεύουμε ότι είναι ένα οικοσύστημα για λίγους, ιδιαίτερα από την πλευρά του DeFi».


Το stablecoin της Ripple θα είναι συνδεδεμένο σε αναλογία 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ και η εταιρεία σχεδιάζει να στηρίξει τα tokens με καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και «άλλα ισοδύναμα μετρητών». Ο Schwartz είπε ότι το Ripple θα προσπαθήσει να μιμηθεί την εστίαση του Circle στη συμμόρφωση στους Αμερικάνικους χρηματοπιστωτικούς  όρους και πιθανότατα θα είναι άμεσως ανταγωνιστής του USDC.


Τα αποθεματικά έχουν οριστεί να ελέγχονται από μια τρίτη λογιστική εταιρεία και η Ripple θα δημοσιεύει μηνιαίες βεβαιώσεις. Ο Schwartz έκανε συγκρίσεις με τις πρώτες μέρες του Tether (USDT) stablecoin, όπου οι επικριτές κρούουν συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυνατότητα του εκδότη να κλέψει κεφάλαια και την αξιοπιστία των βεβαιώσεων αποθεματικών του. «Αρχικά όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Tether, μια μεγάλη ανησυχία ήταν αν αυτοί οι τύποι θα έφευγαν με όλα τα χρήματα επειδή έχουν πολύ ισχυρά κίνητρα να το κάνουν. Μετά, μετά από λίγο, «είσαι σαν, περίμενε ένα λεπτό, αυτοί οι τύποι έχουν μια μακροπρόθεσμη δουλειά», είπε ο Schwartz.

NordVPN Offer