Συνελήφθη ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried

Συνελήφθη ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried

13 Δεκεμβρίου, 2022



Ο Sam Bankman-Fried (SBF) συνελήφθη από τις αρχές στις Μπαχάμες κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μόλις μια ημέρα πριν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.


Ο Bankman-Fried συνελήφθη από τη Βασιλική Αστυνομία των Μπαχάμες μετά από επίσημη ειδοποίηση από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει υποβάλει ποινικές διώξεις εναντίον του, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα (AG) και του Υπουργού Νομικών Υποθέσεων της χώρας.


Σύμφωνα με τους New York Times, οι κατηγορίες εναντίον του Bankman-Fried περιλαμβάνουν ηλεκτρονική απάτη μέσω τίτλων, συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω εμβάσματος και χρεογράφων και ξέπλυμα χρήματος. Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα ζητήσουν την έκδοση του SBF, με τις αρχές στις Μπαχάμες να δηλώνουν ότι θα διεκπεραιώσουν «άμεσα» οποιοδήποτε αίτημα έκδοσης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε δήλωσή του ότι και οι δύο χώρες έχουν «κοινό συμφέρον να λογοδοτήσουν όλα τα άτομα που σχετίζονται με την FTX που μπορεί να πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του κοινού και να παραβίασαν το νόμο.


Το tweet από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε τη σύλληψη.



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) μεταξύ άλλων εξετάζει στενά εάν η FTX έκανε αναλήψεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, την ίδια στιγμή που η εταιρεία κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου. Η σύλληψη του Bankman-Fried έρχεται μια ημέρα πριν την αναμενόμενη εμφάνιση εξ αποστάσεως για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, σε μια ακρόαση που διερευνά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου.

NordVPN Offer