Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο SBF

Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο SBF

03 Νοεμβρίου, 2023



Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, κρίθηκε ένοχος και για τις επτά κατηγορίες από επιτροπή 12 ενόρκων την Πέμπτη. Η ακροαματική διαδικασία για την τελική καταδίκη του Sam Bankman-Fried έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου 2024. Θα διεξαχθεί ακρόαση όπου ο δικαστής Lewis Kaplan - ο οποίος επέβλεψε το σύνολο της δίκης - θα αποφασίσει για την ποινή του. Το πρώην στέλεχος αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή κάθειρξης έως και 115 έτη.


Το δικαστήριο έκρινε το πρώην στέλεχος ένοχο μετά από μια δίκη ενός μήνα, όπου η εισαγγελία παρουσίασε σχεδόν 17 μάρτυρες και 3 η υπεράσπιση, με τον ίδιο τον Bankman-Fried να απολογείται. Ο συνιδρυτής του FTX Gary Wang, ο πρώην επικεφαλής συστημάτων Nishad Singh και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Caroline Ellison, κατέθεσαν εναντίον του πρώην συναδέλφου τους.


Η μαρτυρία του SFB - η οποία διήρκεσε τέσσερις ημέρες - ολοκληρώθηκε και χαρακτηρίστηκε από δηλώσεις όπως «Δε θυμάμαι» και «Δε γνώριζα». Ο δικαστής Lewis Kaplan τον επέπληξε πολλές φορές ο οποίος του υπενθύμιζε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Μέρη της κατάθεσης του Bankman-Fried έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε η Ellison στο δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένου του ότι κατέθεσε ψευδής επτά διαφορετικούς ισολογισμούς της Alameda Research μετά από έγκρισή του. Ο SBF ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν κάτι τέτοιο και είπε ότι δεν ήταν καν σίγουρος ότι η Ellison του κοινοποίησε κάτι τέτοιο.


Η μαρτυρία του Bankman-Fried στηρίχθηκε στο να κατηγορήσει αυτούς που εργάστηκαν γι' αυτόν. Η εισαγγελία όμως έδειξε ότι ο Sam Bankman-Fried ήταν σε όλα παρών. Ίσως μερικές φορές πολύ παρών αφεντικό που όχι μόνο γνώριζε αλλά και καθοδηγούσε τις κινήσεις και τις αποφάσεις που έκαναν οι από κάτω του.


Αυτό δεν είναι το τέλος του νομικού δρόμου για τον Bankman-Fried, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια κατηγορία που σχετίζεται με χρηματοδότηση πολιτικής εκστρατείας. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Sam Bankman-Fried χρησιμοποίησε περίπου $100 εκατομμύρια από κλεμμένα κεφάλαια πελατών για πολιτικές δωρεές.


«Ο Sam Bankman-Fried διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην Αμερικανική ιστορία», δήλωσε ο εισαγγελέας Damian Williams έξω από το δικαστήριο μετά την ανακοινωση των ενοχικών ετυμηγοριών και για τις επτά κατηγορίες. «Αυτό το είδος απάτης, αυτού του είδους η διαφθορά είναι τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Δεν έχουμε ανοχή σε αυτό.»


Μια έφεση φαίνεται εξαιρετικά πιθανή. Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος υπεράσπισης Mark Cohen είπε ότι ο Sam Bankman-Fried σέβεται την απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά διατηρεί την αθωότητά του και θα συνεχίσει να «καταπολεμά σθεναρά τις κατηγορίες».

NordVPN Offer