Binance: Μετά τη μήνυση και πάγωμα λογαριασμών

Binance: Μετά τη μήνυση και πάγωμα λογαριασμών

07 Ιουνίου, 2023



Η SEC μετά την μήνυση που κατέθεσε τη Δευτέρα προς την Binance.US και του CZ προσωπικά, προχώρησε σε υποβολή αίτησης στο δικαστήριο για την έκδοση προσωρινού περιοριστικού διατάγματος κατά της Binance και των θυγατρικών της (BAM Management & BAM Trading) σε μια κίνηση για να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Binance.US. Το κομμάτι της Binance International δεν επηρεάζεται από αυτή τη διαταγή.


Η πρόταση της SEC, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια την Τρίτη, επιδιώκει να αποτρέψει τους κατηγορούμενους από το να «καταστρέψουν, αλλάξουν ή αποκρύψουν σχετικά αρχεία». Η εντολή, εάν χορηγηθεί από το δικαστήριο, θα επιτρέψει επίσης στην SEC να διατάξει «ταχεία ανακάλυψη» πιθανών αποδεικτικών στοιχείων. Η ρυθμιστική αρχή υπέβαλε αίτηση για έγκριση της πρότασής της σε «ταχεία βάση», λέγοντας ότι ένα γρήγορο αποτέλεσμα θα «διασφάλιζε την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και θα αποτρέψει τη διασπορά των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων για οποιαδήποτε κρίση».


Οι δικηγόροι της SEC ανέφεραν «χρόνια παραβατικής συμπεριφοράς» από την Binance και τις θυγατρικές της, καθώς και «παραβίαση νόμων των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφυγή ρυθμιστικής εποπτείας και ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με διάφορες χρηματοοικονομικές μεταφορές».


Η Binance.US σε δήλωση ανέφερε ότι «τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών παραμένουν ασφαλή και η πλατφόρμα συνεχίζει να είναι πλήρως λειτουργική με τις καταθέσεις και τις αναλήψεις να λειτουργούν κανονικά».


Η SEC κατέθεσε τη Δευτέρα αγωγή κατά της Binance, της BAM Management, της BAM Trading και του Διευθύνοντος Συμβούλου Changpeng Zhao (CZ), ισχυριζόμενη παραβιάσεις του νόμου περί ανταλλαγής, του νόμου περί κινητών αξιών, για trading τίτλων χαρακτηρισμένα ως παράγωγα καθώς και πιθανής απάτης. Η SEC ισχυρίστηκε επίσης ότι το πρόγραμμα συμμετοχής της BAM Trading στο Binance.US είναι ένα επενδυτικό συμβόλαιο — και ως εκ τούτου εμπίπτει στον ορισμό του τίτλου.


Η Binance.US απάντησε σε δήλωσή της ότι «Μέχρι πρόσφατα – παρά τα χρόνια δέσμευσης – το προσωπικό της SEC δεν είχε εκφράσει ανησυχία για την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών. Και μέσω του διαλόγου σχεδόν όλη την περασμένη εβδομάδα, ο σύμβουλος της εταιρείας εξέτασε τις ανησυχίες του προσωπικού της SEC σχετικά με την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών. Παρά τις πληροφορίες που έχει παράσχει η εταιρεία για να διασφαλίσει την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών, η SEC αποφάσισε να καταθέσει την πρόταση για την έκδοση προσωρινής απαγόρευσης και προκαταρκτικής διαταγής. Αν και είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την ενέργεια, ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας στο δικαστήριο».


Τη μήνυση της Binance ακολούθησε αντίστοιχη χθες προς την Coinbase, χωρίς όμως να περιέχει τις κατηγορίες περί μη διαθεσιμότητας αποθεματικών και κίνδυνο των πελατών της, ενώ δεν περιείχε προσωπικές κατηγορίες προς τον διευθύνων σύμβουλό της Brian Armstrong.

NordVPN Offer