Το Shopify ενσωματώνει το Solana Pay

Το Shopify ενσωματώνει το Solana Pay

24 Αυγούστου, 2023



Το Solana Pay, το πρωτόκολλο πληρωμών που δημιουργήθηκε στο blockchain του Solana, είναι πλέον συμβατό με τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify. Η δυνατότητα διασύνδεσης του Solana Pay από τους εμπόρους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Shopify για τα ηλεκτρονικά καταστήματά τους ως τρόπο πληρωμής, θα επιτρέπει τους χρήστες να πληρώνουν σε USD Coin (USDC).


Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη, με την ενσωμάτωση οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν τα Solana πορτοφόλια τους, όπως το Phantom ή το Slope, και να ολοκληρώνουν τις αγορές τους με πληρωμές on-chain στους εμπόρους που θα δέχονται και USDC. Το stable coin της Circle είναι μόνο η αρχή, αφού το ίδρυμα Solana αργότερα θα προσθέσει και άλλα κρυπτονομίσματα.


«Όταν σκεφτόμαστε αυτή την ενσωμάτωση, επιλέξαμε ένα stablecoin επειδή οι έμποροι και οι καταναλωτές «σκέφτονται σε δολάρια», δήλωσε ο Josh Fried, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο ίδρυμα Solana. «Δημιουργεί ένα πολύ απλούστερο σημείο εισόδου όταν η τιμολόγηση είναι σε νόμισμα που καταλαβαίνουν φυσικά οι καταναλωτές και οι έμποροι». 


Όταν κάποιος θα πληρώνει με USDC, οι συναλλαγές θα διευθετούνται σχεδόν αμέσως και οι έμποροι θα εισπράττουν άμεσα τα cryptos με σχεδόν μηδενικά fees, σε αντίθεση με τις περισσότερες πληρωμές με πιστωτική κάρτα, για τις οποίες οι εκκαθαρίσεις των συναλλαγών μπορεί να χρειαστούν ημέρες και με υψηλή προμήθεια.


Το Solana Pay κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 για να βοηθήσει τους εμπόρους να δέχονται πληρωμές μέσω του Checkout.com, και οι πρώτες εταιρείες που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο είναι οι Circle και Citcon.

Freedom24 Offer