Η Silvergate Bank καταρρέει και παίρνει την αγορά μαζί της

Η Silvergate Bank καταρρέει και παίρνει την αγορά μαζί της

03 Μαρτίου, 2023



Όλοι οι πελάτες και οι οργανισμοί εγκαταλείπουν την τράπεζα SIlvergate, μετά την αποτυχία της να παρουσιάσει στοιχεία για τα αποθεματικά της. Η πιο φιλική τράπεζα προς τα κρυπτονομίσματα, με έδρα την Καλιφόρνια, μετά το φιάσκο του FTX φαίνεται να βρίσκετε υπό χρεοκοπία. Χθες η μετοχή της έπεσε -57% (συνολικά -95% από πέρυσι) στο χρηματιστήριο και το μέλλον της είναι πλέον θολό.


Μία από τις βασικές τράπεζες του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, η Silvergate Capital Corp., βρίσκεται σε καθεστώς bank-run από όλους τους καταθέτες της. Ζούσε με δανεικό χρόνο αναφέρουν άλλοι τραπεζίτες η οποία πιεζόταν συνεχώς τους τελευταίους μήνες, κάτι που επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα από τις αποκαλύψεις της ίδιας της τράπεζας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κεφαλαιακή υγεία της θα μπορούσε να απειληθεί από «έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών μας», σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την 1η Μαρτίου. 


Με αυτήν την αποκάλυψη και την ανοιχτή αμφισβήτηση της Silvergate σχετικά με τη «βιωσιμότητα της επιχείρησης που εστιάζει στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας», σημαντικοί πελάτες όπως η Coinbase, η Paxos, η Circle Internet Financial και η Galaxy Digital προχώρησαν σε πλήρη διακοπή συνεργασίας. Δελτία τύπου που αναφέρουν ότι δεν έχουν σχέση έβγαλε και η Tether, ενώ η Microstrategy ανέφερε ότι κανένα από τα Bitcoin της δεν βρίσκεται στην τράπεζα παρά μόνο ένα ανοικτό δάνειο.


Η Silvergate είχε γίνει ουσιαστικά συνώνυμη με το crypto banking και η αρχική σελίδα του ιστότοπού της εξακολουθεί να διαφημίζει τις σχέσεις που δημιούργησε με τον κλάδο αφού είδε τις «δυναμικές του ψηφιακού νομίσματος» από τα πρώτα χρόνια. Μέρος αυτής της σχέσης έγινε τοξική, καθώς φέρεται να συνδέθηκε με έρευνες για δόλια δραστηριότητα της FTX. Οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve και της Federal Deposit Insurance Corp., έχουν κάνει εκστρατείες για τη δημιουργία φραγμού μεταξύ του τραπεζικού συστήματος που εποπτεύουν και της βιομηχανίας κρυπτογράφησης που έχει χαρακτηρίσει ως υψηλού κινδύνου για τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα.

NordVPN Offer