Το Solana στην 3η θέση κεφαλαιοποίησης

Το Solana στην 3η θέση κεφαλαιοποίησης

19 Μαρτίου, 2024



Η φρενίτιδα των meme coins των τελευταίων ημερών, φέρνει το Solana στην 3η θέση κεφαλαιοποίησης μετά τα Bitcoin και Ethereum, ξεπερνώντας το BNB της Binance. Ο όγκος συναλλαγών στο Solana μάλιστα ξεπέρασε και αυτόν του Ethereum τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά με προβλήματα στις συναλλαγές του.


Οι Degens μαζεύουν memecoins με τα δημοφιλέστερα να έχουν βάση το Solana, όπως το Book of Meme και το SNAP. Κάτι που έφερε το δίκτυό του στα όριά του. Η δραστηριότητα του δικτύου Solana ξεπέρασε το Ethereum το Σαββατοκύριακο εν μέσω μανίας για tokens μιμίδια. Ενδεικτικά το Σάββατο 16 Μαρτίου, ο όγκος στο Solana έφτασε τα $3,52 δισεκατομμύρια και ξεπέρασε τον ημερήσιο όγκο του Ethereum για πάνω από $1,1 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το DefiLlama.


Ωστόσο, το δίκτυο Solana δυσκολεύτηκε να συμβαδίσει με την εισροή δραστηριότητας, με πολλούς χρήστες σε όλο το X να διαμαρτύρονται για συχνές περιπτώσεις αποτυχημένων ή χαμένων συναλλαγών. Σύμφωνα με τα δεδομένα του εργαλείου επικύρωσης Solana, ο χρόνος ping του Solana διήρκεσε μεταξύ 20 και 40 δευτερολέπτων στις 20:00 UTC στις 16 Μαρτίου, με αποτέλεσμα περίπου το 50% των συναλλαγών να αποτυγχάνουν για περίπου 20 λεπτά.


Η τεράστια άνοδος στη δραστηριότητα του δικτύου Solana προήλθε από την υπερβολική όρεξη για νέα memecoins. Το Book of Meme (BOME), αυξήθηκε από σχεδόν μηδέν σε κεφαλαιοποίηση αγοράς $1,45 δισεκατομμυρίων σε μόλις 56 ώρες. Το Nap (NAP) κέρδισε επίσης σημαντική προσοχή από τους επενδυτές, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση από τα $20 εκατομμύρια σε πάνω από $330 εκατομμύρια σε λιγότερο από 18 ώρες.


Η τιμή του Solana αυξήθηκε επίσης παράλληλα με την τεράστια άνοδο στη δραστηριότητα του δικτύου, με το SOL να διαπραγματεύεται το Σάββατο έως και $210, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει στα $185. Τα πρόσφατα κέρδη του Solana επέτρεψαν επίσης στο νόμισμα να ξεπεράσει το BNB της Binance και να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα (εξαιρουμένου του USDT), με την κεφαλαιοποίηση αγοράς του να φτάνει έως τα $89 δισεκατομμύρια.

NordVPN Offer