Σε υψηλό ρεκόρ η κεφαλαιοποίηση του Solana

Σε υψηλό ρεκόρ η κεφαλαιοποίηση του Solana

15 Μαρτίου, 2024



Η κεφαλαιοποίηση του Solana (SOL) έφτασε χθες Πέμπτη σε υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας τα $81 δισεκατομμύρια και την τιμή του να φτάνει τα $185. Ενώ η αγορά το τελευταίο 24ωρο πέφτει, το Solana κράτησε τις θέσεις του εν μέσω πυρετού memecoin.


Το προηγούμενο υψηλό σε κεφαλαιοποίηση του Solana ήταν στα $77,4 δισεκατομμύρια, τον Νοέμβριο του 2021, με την τιμή τότε κοντά στα $260. Ο πληθωρισμός του νομίσματος είναι υψηλός και η κυκλοφορία των  νομισμάτων του το Νοέμβριο του 2021 ήταν ~300 εκατομμύρια, ενώ σήμερα είναι ~440 εκατομμύρια νομίσματα.


Το Solana blockchain έφτασε πρόσφατα και σε υψηλό όλων των εποχών σε ημερήσιο αριθμό νέων διευθύνσεων στο δίκτυο. Ο αριθμός των ημερήσιων νέων διευθύνσεων, με βάση τον κινητό μέσο όρο επτά ημερών, έφτασε τις 738,040 διευθύνσεις την Τετάρτη. Αυτό που κινεί την υψηλή δραστηριότητα στο δίκτυο είναι η φρενίτιδα των Memecoins, που σε αυτό τον κύκλο τα πιο δημοφιλή φαίνεται να κυκλοφορούν στο Solana.


«Είναι η αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί τα memecoins που οδηγούν με τη σειρά τους το SOL προς τα πάνω», δήλωσε ο Benjamin Stani, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Matrixport. Τα memecoins που βασίζονται στο blockchain του Solana έχουν διαπρέψει στις αγορές. Ενδεικτικά το Dogwifhat τον τελευταίο μήνα έχει κάνει ένα εντυπωσιακό +800% και βρίσκεται πλέον στη θέση Νο40 σε κεφαλαιοποίηση. Το νεοεισερχόμενο Popcat σημείωσε +5,000% μηνιαία άνοδο, ενώ το γνωστότερο Bonk σημείωσε αύξηση +125%.


Το Bonk και το Dogwifhat είναι τα πρώτα meme tokens που δεν ανήκουν στο Ethereum και ξεπέρασαν το $1 δισεκατομμύριο σε κεφαλαιοποίηση. Ο ανταγωνισμός του Solana εδώ και καιρό είναι με τα L2 του Ethereum και όχι με το ίδιο. Μετά την αναβάθμιση Dencun, τα L2 δίκτυα μείωσαν δραστικά τα fees του και αύξησαν την ταχύτητά τους. Ενδεικτικά, το φθηνότερο σε fees πλέον δίκτυο είναι το Base. 


To Solana καταφέρνει παράλληλα να ανεβάσει και τα κλειδωμένα του tokens με το TVL ανεβαίνει πάνω από 10% τον τελευταίο μήνα. Σε απόλυτα νούμερα TVL, το Solana βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από τα Ethereum, BNB και Arbitrum.

NordVPN Offer