Νέος κατώτατος μισθός με δυνατότητα πληρωμής με stable coins

Νέος κατώτατος μισθός με δυνατότητα πληρωμής με stable coins

01 Απριλίου, 2024



Μία ευχάριστη έκπληξη προέκυψε από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός. Μαζί με τον κατώτατο μισθό αυξάνονται 18 επιδόματα, αλλά υπάρχει και ένας όρος που κάνει τους φίλους των κρυπτονομισμάτων χαρούμενους.


Πλέον, ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται στα €830 μεικτά κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου €706 ευρώ καθαρά. Την ίδια ώρα συμπαρασύρονται και πολλά επιδόματα. Ένα από αυτά είναι της ανεργίας με τους δικαιούχους να λαμβάνουν πλέον €509.


Στη σχετική ΠΟΛ, υπάρχει και μία πρόβλεψη της τελευταίας στιγμής που επιτρέπει ο εργαζόμενος να πληρωθεί και σε εναλλακτικά νομίσματα. Κι ενώ μέχρι σήμερα ίσχυε ότι μπορεί να συμφωνηθεί κάποιο τρίτο νόμισμα (πχ δολάριο ΗΠΑ, λίρα Αγγλίας κτλ.), πλέον γίνεται λόγος και για ψηφιακά νομίσματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα CBDCs που έρχονται. Λόγω των CBDCs όμως νομιμοποιείται και η χρήση κρυπτονομισμάτων.


Ο κάθε εργαζόμενος έχει από σήμερα λοιπόν το δικαίωμα να επιλέξει να πληρωθεί και σε stable coins USDT, USDC ή και EURC (Euro της Circle). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ζητήσουν εγγράφως την επιλογή τους μαζί και με τη σχετική διεύθυνση του πορτοφολιού τους. Προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο το δίκτυο του Ethereum (ERC20), αλλά σύντομα αναμένεται η υποστήριξη και άλλων δικτύων.


Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη προς το παρόν για πληρωμή μισθού σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum.


Καλό μήνα!

Freedom24 Offer