Τα staked ETH αυξάνονται συνεχώς

Τα staked ETH αυξάνονται συνεχώς

23 Μαίου, 2023



Το ενδιαφέρον για staking του Ethereum συνεχώς μεγαλώνει, από τότε που υλοποίησε την αναβάθμιση Shapella ή Shanghai στις 12 Απριλίου. Τα δεδομένα που παρακολουθεί η Glassnode δείχνουν ότι περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια νομίσματα έχουν προστεθεί, ανεβάζοντας τον απολογισμό σήμερα στα 22,58 εκατομμύρια staked ETH.


"Η αύξηση της ζήτησης για ποντάρισμα (staking) πιθανότατα προέρχεται από μεγάλους κατόχους Ethereum, οι οποίοι προτιμούν να μην ρευστοποιούν και αντ' αυτού επιδιώκουν να δημιουργήσουν παθητικό εισόδημα", ανέφεραν οι αναλυτές της Bitfinex σε εβδομαδιαία έκθεση που κοινοποιήθηκε την Τρίτη. «Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποπληθωριστικές δυνάμεις αναμένεται να ωθήσουν σημαντικά την τιμή του ΕΤΗ», πρόσθεσαν οι αναλυτές.


Παράλληλα η ζήτηση για δημιουργία νέων validators έχει ανέβει κατακόρυφα και πλέον χρειάζονται έως και 36 ημέρες για να εγκριθούν, σύμφωνα με το wenmerge.com. Αυτήν τη στιγμή, περισσότεροι από 50,000 επικυρωτές βρίσκονται σε αναμονή! Το Ethereum σήμερα προσφέρει ετήσια απόδοση 4% έως 5%.


Η αναβάθμιση Shapella απομάκρυνε τον οποιονδήποτε φόβο αφού πλέον είναι εφικτό το ξεκλείδωμα (unstake) των Ethereum κατά βούληση. Η αυξημένη ζήτηση για ποντάρισμα όμως δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε συνεχή άνοδο της τιμής του Ethereum. Το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε κατά 11,5% στα $2,140 σε τέσσερις ημέρες μετά την αναβάθμιση, αλλά έκτοτε έχει υποχωρήσει και διαπραγματεύεται σήμερα στα $1,860.

Freedom24 Offer