Αίτηση πτώχευσης για την Terraform Labs

Αίτηση πτώχευσης για την Terraform Labs

22 Ιανουαρίου, 2024



Η εταιρεία του  Do Kwon, Terraform Labs, κατέθεσε εθελοντική αίτηση πτώχευσης (Chapter 11) στο Delaware. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει μεταξύ $100 και $500 εκατομμυρίων τόσο σε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία όσο και σε υποχρεώσεις.


Η Terraform Labs, η εταιρεία πίσω από το αποτυχημένο stablecoin TerraUSD (UST) καθώς και το κρυπτονόμισμα Terra (LUNA), κατέθεσε αίτηση προστασίας πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 σε Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Terraform Labs έχασε πρόσφατα μια υπόθεση όταν Αμερικανός δικαστής έκρινε ότι το LUNA και το MIR είναι τίτλοι και επί του παρόντος αντιμετωπίζει μια ομαδική αγωγή στη Σιγκαπούρη.


«Η κοινότητα και το οικοσύστημα Terra έχουν επιδείξει άνευ προηγουμένου ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες και αυτή η δράση είναι απαραίτητη για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους συλλογικούς μας στόχους, επιλύοντας παράλληλα τις νομικές προκλήσεις που παραμένουν εκκρεμείς», δήλωσε ο Chris Amani, Διευθύνων Σύμβουλος της Terraform Labs.


Η αίτηση πτώχευσης έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες αφότου η SEC των ΗΠΑ συμφώνησε να αναβάλει την επερχόμενη δίκη για απάτη του Do Kwon για τις 25 Μαρτίου, αφού έλαβε αίτημα για καθυστέρηση της διαδικασίας από τη νομική ομάδα του Kown.


Το οικοσύστημα Terra Money κατέρρευσε τον Μάιο του 2022. Λίγο μετά την κατάρρευση της εταιρείας, το πού βρισκόταν ο συνιδρυτής της Do Kwon παρέμεινε άγνωστο έως ότου συνελήφθη στο Μαυροβούνιο τον Μάρτιο του 2023 αφού προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγει από τη χώρα.


Η SEC κατέθεσε για πρώτη φορά αστικές κατηγορίες εναντίον της Terraform Labs και του Kwon τον Φεβρουάριο του 2023. Και τα δύο μέρη φέρεται να ενορχήστρωσαν μια «απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τίτλους περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης» που σχετίζονται με τα UST και LUNA.


Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Νότια Κορέα ζητούν την έκδοση του Kwon. Υπήρξαν αυξανόμενες εικασίες ότι ο Kwon θα μπορούσε να υποβληθεί σε πολλαπλές ποινές και στις δύο χώρες. Εάν ο Kwon εκδοθεί στη Νότια Κορέα, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών, αφού εκεί έχει διαπράξει τα περισσότερα από τα εγκλήματά του.

NordVPN Offer