Η Tether θα αγοράζει Bitcoin για αποθεματικά

Η Tether θα αγοράζει Bitcoin για αποθεματικά

18 Μαίου, 2023



Η Tether, η εταιρεία πίσω από το μεγαλύτερο stablecoin το USDT, με κεφαλαιοποίηση σήμερα στα $83 δις, ακολουθεί τα βήματα της MicroStrategy για να διαχειριστεί τα αποθέματά της. Ο εκδότης stablecoin σχεδιάζει να ενισχύσει τα αποθέματά του με τη βοήθεια του Bitcoin και να μειώσει την θέση της στα κρατικά ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η Tether σε ανακοίνωση στις 17 Μαίου, αποκάλυψε ότι θα αγοράζει πλέον Bitcoin για τα αποθεματικά της από τα κέρδη. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 τα κέρδη της ήταν $1.48 δισεκατομμύρια. Πλέον σχεδιάζει να επενδύει ένα μέρος των κερδών της στο Bitcoin σε μηνιαία βάση. Η εταιρεία συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα κατανέμει τακτικά έως και το 15% των καθαρών λειτουργικών της κερδών για την αγορά Bitcoin».


Σύμφωνα με τη δήλωση, η εταιρεία θα διατηρήσει τη φύλαξη των Bitcoin μόνη της, χωρίς να χρησιμοποιεί τρίτους θεματοφύλακες. Η εταιρεία πίσω από το μεγαλύτερο stablecoin της αγοράς, αποκάλυψε ότι κατέχει ήδη Bitcoin αξίας $1,5 δισεκατομμυρίων καθώς και χρυσό αξίας $3,4 δισεκατομμυρίων. Αποθεματικά που ενισχύουν περισσότερο την αξία κάλυψης του USDT. Περίπου το 85% των αποθεματικών της τηρείται σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία που μοιάζουν με μετρητά, όπως τα ομόλογα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη έκθεση του πρώτο τρίμηνο του 2023.


Η εκστρατεία αγοράς BTC της εταιρείας στοχεύει στην ενίσχυση και διαφοροποίηση των αποθεμάτων stablecoin, αξιοποιώντας παράλληλα την ανατίμηση της τιμής του ως επένδυση, ανέφερε το δελτίο τύπου. «Το Bitcoin έχει αποδείξει συνεχώς την ανθεκτικότητά του και έχει αναδειχθεί ως ένα μακροπρόθεσμο περουσιακό στοιχείο αξίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης», δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Tether. «Η επένδυσή μας στο Bitcoin δεν είναι μόνο ένας τρόπος να βελτιώσουμε την απόδοση του χαρτοφυλακίου μας, αλλά είναι επίσης μια μέθοδος ευθυγράμμισης με μια νέα τεχνολογία οικονομίας».


Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τα πραγματοποιηθέντα κέρδη από τις επενδυτικές της δραστηριότητες για την αγορά BTC, αγνοώντας τα μη πραγματοποιηθέντα κεφαλαιακά κέρδη. Σημαίνει ότι η επιχείρηση λαμβάνει υπόψη «μόνο τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητές της», που αποτελούνται από τη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και των καθαρών εσόδων από μια πώληση περιουσιακών στοιχείων ή, σε περίπτωση λήξεως περιουσιακών στοιχείων, όπως τα γραμμάτια του Δημοσίου, μεταξύ της τιμής αγοράς και του ποσού εξόφλησης.


Η Tether ανέφερε επίσης ότι εξετάζει την ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας, ενέργειας και υποδομής εξόρυξης Bitcoin μεταξύ των επιμέρους επενδύσεών της. 


Για χρόνια, η Tether έχει επικριθεί στη βιομηχανία κρυπτογράφησης για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα αποθέματά της και τις αμφιλεγόμενες επενδυτικές αποφάσεις της. Ωστόσο, το εμβληματικό διακριτικό USDT της εταιρείας εμφανίστηκε ως ασφαλές καταφύγιο τον Μάρτιο καθώς η περιφερειακή τραπεζική κρίση των ΗΠΑ έπληξε το USDC της Circle, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin. Η Tether βγήκε από την καταστροφή ως ξεκάθαρος νικητής διατηρώντας τη σταθερότητα των τιμών της λόγω της αποσύνδεσής της από τις τράπεζες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, αφού εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στο Χονγκ Κονγκ. Η κυκλοφορία του USDT αυξήθηκε κατά 24% φέτος, ενώ οι περισσότεροι αντίπαλοι έχουν υποστεί σημαντικές εκροές.

Freedom24 Offer