Ποιό είναι το νέο project του CZ;

Ποιό είναι το νέο project του CZ;

19 Μαρτίου, 2024



Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao (CZ), μετά την παραίτησή του από CEO, εμφανίζεται ξανά και εγκαινιάζει ένα νέο project το «Giggle Academy». Μία πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση. Η κίνησή του όμως προβληματίζει, αφού τον επόμενο μήνα ξεκινά και η δίκη του στην Αμερική.


Ακόμη και ενώ περιμένει την καταδίκη του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο CZ ανακοινώνει «το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου». Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, που παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος τον Νοέμβριο σε διακανονισμό σχετικά με τις ομοσπονδιακές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες τα σχέδιά του για να ξεκινήσει μια νέα μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης που ονομάζεται Giggle Academy.


«Ας κάνουμε τη βασική εκπαίδευση προσβάσιμη και διασκεδαστική για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο», έγραψε στο Twitter, σημειώνοντας ότι το Project Giggle προσλαμβάνει και ότι ένα από τα οφέλη εργασίας σε αυτό, είναι η ευκαιρία να συνεργαστεί άμεσα μαζί του.


«Δωρεάν βασική εκπαίδευση (τάξη 1-12) για όλους, χωρίς έσοδα, παιχνιδοποιημένη, προσαρμοστική», εξήγησε, παρέχοντας έναν σύνδεσμο προς το πρωτότυπο έγγραφο του Project Giggle και τον ιστότοπο.



Η Binance διατάχθηκε να πληρώσει $4,3 δισεκατομμύρια σε ποινές και να «αποχωρήσει πλήρως» από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το Νοέμβριο. Ο ίδιος ο Zhao αντιμετωπίζει φυλάκιση μεταξύ 10 και 18 μηνών σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, με τη δικάσιμο να αναβάλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου. Ως μέρος της συμφωνίας του για ένσταση, ο Zhao πλήρωσε ήδη $50 εκατομμύρια σε πρόστιμα και είναι επί του παρόντος ελεύθερος με εγγύηση $175 εκατομμυρίων. Ομοσπονδιακός δικαστής του επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς εμποδίζοντάς τον να φύγει από τις ΗΠΑ, θεωρώντας τον επικίνδυνο για διαφυγή.


Παρά τα νομικά του προβλήματα, ο Zhao φαίνεται να είναι ενθουσιώδης και αισιόδοξος για το Project Giggle και την υποκείμενη αιτία. Το πρωτότυπο σκιαγραφεί ένα φιλόδοξο όραμα «να γίνει η βασική εκπαίδευση προσβάσιμη, εθιστική και προσαρμοστική, στα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν σήμερα, σε όλο τον κόσμο, δωρεάν». Το Giggle Academy στοχεύει να παρέχει δωρεάν, διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά μέχρι 16 ετών σε βασικά μαθήματα, καθώς και θέματα όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, τα οικονομικά και το blockchain.


Το Crypto Twitter είχε σίγουρα δεύτερες σκέψεις για το νέο φιλανθρωπικό έργο του CZ, κυρίως για το χρονικό σημείο που ανακοινώθηκε, καθώς και για τη χρηματοδότηση του οργανισμού που θα δημιουργηθεί από πίσω του.

NordVPN Offer