USDA: Το νέο stablecoin του Cardano

USDA: Το νέο stablecoin του Cardano

19 Νοεμβρίου, 2022



Το νέο stablecoin με όνομα USDA και βάση το οικοσύστημα του Cardano, θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2023.


Το USDA θα είναι το πρώτο stablecoin πλήρως υποστηριζόμενο από fiat (1:1), δήλωσε η Emurgo από τη Σιγκαπούρη. Η Emurgo, είναι ο επίσημος εμπορικός βραχίονας και από τις ιδρυτικές οντότητες του blockchain Cardano. «Η εισαγωγή ενός πλήρως υποστηριζόμενου από fiat, συμβατό με τις ρυθμιστικές αρχές stablecoin, είναι το επόμενο βήμα για το μέλλον της κοινότητάς μας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Emurgo Fintech Vineeth Bhuvanagiri. Η Emurgo συνεργάζεται με εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως τραπεζικός εταίρος για την έκδοση του USDA, διασφαλίζοντας ότι το stablecoin της είναι πλήρως συμβατό και συμμορφώνεται με τις κανονιστικές οδηγίες.


Τα stablecoins είναι tokens που υποστηρίζονται από ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένα καλάθι περιουσιακών στοιχείων και είναι συνδεδεμένα με fiat, όπως το δολάριο ΗΠΑ. Χρησιμεύουν ως είσοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων στην αγορά και χρησιμοποιούνται ευρέως στο οικοσύστημα ως μέσα για συναλλαγές, δανεισμό κτλ.


Το USDA είναι μέρος του προϊόντος Anzens της Emurgo, ενός ευρύτερου σχεδίου που θα προσφέρει στους χρήστες διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα που λειτουργούν στο Cardano. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν υπηρεσίες δανεισμού, πληρωμές με κρυπτονομίσματα μέσω κάρτας και γέφυρες μεταξύ παραδοσιακών αγορών και αποκεντρωμένων εφαρμογών (Dapps). Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και στην ενίσχυση του αποκεντρωμένου χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος (DeFi) του Cardano, το οποίο έχει κλειδωμένα σε αξία μόλις 53 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το DeFiLlama. Αυτό είναι μια μεγάλη συρρίκνωση, περίπου 82% από τα υψηλά του Μαρτίου που είχε ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.


Το USDA αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Anzens το 1ο τρίμηνο του 2023, όπου οι χρήστες θα μπορούν να μετατρέψουν USD σε USDA μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή μετατροπής του εγγενούς νομίσματος ADA του Cardano. Παράλληλα θα επιτρέψει τη μετατροπή άλλων σταθερών νομισμάτων, όπως το USD Coin (USDC) και το Tether (USDT) σε USDA, με μακροπρόθεσμα σχέδια να επιτρέψει τη μετατροπή με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, το Ethereum και άλλα.

Freedom24 Offer