Πού βρισκόμαστε με τα Bitcoin Spot ETFs;

Πού βρισκόμαστε με τα Bitcoin Spot ETFs;

20 Δεκεμβρίου, 2023



Όλη η αγορά των κρυπτονομισμάτων κινείται στο ρυθμό της έγκρισης των Bitcoin Spot ETFs. Η τιμή του BTC βρίσκεται σταθερά πάνω από τις $42,000 ενώ τα funds λένε ότι είναι τελειωμένη υπόθεση, κατά 99.9% θα εγκριθούν από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).


Τις τελευταίες εβδομάδες διαρρέονται συναντήσεις μεταξύ των αιτούντων ETF και της SEC, οι οποίοι καταθέτουν διευκρινήσεις. Η BlackRock βρίσκεται ήδη στην τρίτη συμπληρωματική διόρθωση της αίτησής της, δείγμα ότι όλοι δουλεύουν στην κατεύθυνση ώστε να επέλθει συμφωνία.


Εάν δεν εγκριθεί εκτάκτως κάποιο Bitcoin Spot ETF τις επόμενες δυο μέρες, πλέον όλα θα δείχνουν ότι η πρώτη έγκριση θα έρθει μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου 2024. Η 10η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τελική απάντηση από τη SEC προς την Ark Invest της Cathie Wood. Η Ark Invest έχει προχωρήσει ήδη και σε καταχώρηση συμβόλου διαπραγμάτευσης για το ETF της, το οποίο είναι το ARKB.


Ο ενθουσιασμός διαπερνά όλους στην αγορά. Ο συνιδρυτής της MicroStrategy, Michael Saylor, είπε ότι τα Bitcoin Spot ETFs θα μπορούσαν να είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην παραδοσιακή χρηματιστηριακή αγορά, από την εισαγωγή του δείκτη S&P 500 πριν 30 χρόνια.


Και μετά τις εγκρίσεις, ξεκινά ο ανταγωνισμός των εταιρειών για να κερδίσουν τους περισσότερους πελάτες επενδυτές και οργανισμούς που θέλουν να επενδύσουν σε Bitcoin. Η μάχη θα είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ήδη η Bitwise, μία από τις εταιρείες που έχει καταθέσει σχετική αίτηση, έβγαλε ήδη διαφημιστικό!



Το μέλλον για το Bitcoin φαίνεται λαμπρό, αλλά δε θα είναι το μόνο. Να μη ξεχνάμε ότι ήδη έχουν κατατεθεί αιτήματα για Ethereum Spot ETF, ενώ ακούγονται φήμες ότι μετά τις πρώτες εγκρίσεις θα δούμε και σύνθετα σχήματα ETF, με συμμετοχή και άλλων μικρότερων κρυπτονομισμάτων όπως το Solana και το Cardano.

NordVPN Offer